Soullegende Aretha Franklin op 76-jarige leeftijd overleden

Geschreven door op 16 augustus 2018 om 16:37
Aretha Franklin (cropped) - Foto Joe Ortuzar (Flickr, CC BY2.0)

Soulzangeres Aretha Franklin is overleden. De legendarische ‘Queen of Soul’ overleed op 76-jarige leeftijd in haar woning in Detroit.

Aretha Franklin op 76-jarige leeftijd overleden

Een doodzieke Aretha Louise Franklin, zoals de zangeres voluit heet, werd eerder deze week met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De gezondheid van de soulzangeres, waar in 2010 al kanker bij werd geconstateerd, ging rap achteruit. Franklin werd tijdens de laatste dagen van haar leven thuis verzorgd.

Vandaag brengt een woordvoerder van de zangeres naar buiten dat de iconische Queen of Soul op 76-jarige leeftijd is overleden. Franklin, bekend van klassiekers als ‘Respect’ en ‘(You Make Me Feel Like) A Natural Woman’, zou thuis in het bijzijn van vrienden en familie haar laatste adem hebben uitgeblazen.

‘Greatest Singer of All Time’

De uit Memphis, Tennessee afkomstige Aretha Franklin wordt als één van de grootste zangeressen aller tijden gezien. De vocaliste werd in 1987 als eerste vrouwelijke artiest ooit opgenomen in de befaamde Rock and Roll Hall of Fame en won in haar carrière een waslijst aan prijzen, waaronder maar liefst achttien Grammy Awards. Het toonaangevende muziekmagazine Rolling Stone riep Franklin in 2010 uit tot Greatest Singer of All Time.

Bron: Rolling Stone

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Robin de Roode, redacteur bij Artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aretha Franklin Nieuws · Artiesten · Nieuws