Deze 10 gitaarsongs kun je beter niet spelen in de muziekwinkel

Geschreven door op 2 mei 2018 om 17:04

Nieuwe gitaar uitproberen in de muziekwinkel? Al wil je het personeel niet martelen, dan kun je deze tien nummers beter niet spelen. 

Vaak verbannen songs op de gitaarafdeling van de muziekwinkel

Je zou maar in een gitaarwinkel werken. Dag in dag uit moet je aanhoren hoe klanten steeds weer dezelfde nummers spelen én dat niet altijd even goed doen.

Het is niet zo raar dat sommige songs daarom verboden zijn in muziekwinkels. Wij zetten tien liedjes op een rijtje die je maar beter niet kunt spelen als je een gitaar uitprobeert.

 

1. Guns ‘n Roses – Sweet Child O’ Mine

Deze legendarische riff van Slash smeekt er bijna om, om gespeeld te worden. Dat doen veel mensen dan ook, tot ergernis van werknemers op de gitaarafdeling.


2. Metallica – Nothing Else Matters

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om mooi te zijn. Door alleen de open snaren aan te slaan kom je bij deze rockballade al een heel eind. Dat is waarschijnlijk ook waarom zoveel beginnende gitaristen met behulp van deze riff een nieuwe gitaar uitkiezen.

Ook met Metallica-track ‘Enter Sandman‘ hoef je niet aan te komen in de muziekzaak.


3. Led Zeppelin – Stairway to Heaven

Voor personeel in de muziekwinkel is deze klassieker inmiddels eerder een ‘stairway to hell’ dan een stairway to heaven.


4. Nirvana – Smells Like Teen Spirit

Deze grungetrack is vaak de eerste songs die puberende tieners leren op hun gitaar. Die dat natuurlijk gelijk de hele wereld willen laten horen.


5. Deep Purple – Smoke On The Water

De riff in deze rockklassieker is zo herkenbaar, dat je de noten zelfs zonder enige speelervaring nog zou kunnen terugvinden op je gitaar. Het wordt alleen heel snel heel saai, als je hem eenmaal weet.


6. Black Sabbath – Iron Man

Wij denken dat de meeste werknemers van de muziekwinkel veel liever de film Iron Man kijken, dan dat zij het gelijknamige nummer van Black Sabbath nog een keer willen aanhoren.


7. AC/DC – Back In Black

“It’s good to be back”, is niet wat werknemers van muziekwinkel denken als dit nummer voor de zoveelste keer terugkomt.


8. Oasis – Wonderwall

Als je er ook nog eens bij gaat zingen, dan weet je zeker dat je de woede van het personeel op je hals haalt.


9. The White Stripes – Seven Nation Army

Als je de riff kunt spelen, kun je het hele nummer spelen. En dat doen velen dan ook bij het uitproberen van gitaren.


10. Green Day – Basket Case

Billy Joel Armstrong zingt in het nummer hoe hij denkt dat hij gek is. Maar het zijn eerder de arme werknemers van de muziekwinkel die gek worden van deze song.

 

Bron: Reverb, ultimateguitar

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Franz Ferdinand aankomende zomer naar het strand bij Woodstock69 Franz Ferdinand komt naar Nederland! De indie-rockband is deze zomer te zien 'on the beach' bij strandpaviljoen Woodstock69.  Franz Ferdinand on the ...
The Living End in augustus voor shows naar Nederland The Living End komt deze zomer naar Nederland! Aankomende augustus staat de Australische punkabillyband tweemaal op het podium.  The Living End naar ...
Rockband Three Days Grace dit najaar naar 013 Tilburg Three Days Grace komt weer naar Nederland! De Canadese rockband staat in oktober dit jaar op het podium van de 013 in Tilburg.  Three Days Grace naar...
Anouk in augustus naar Deventer voor ‘De Grote Kick-off’ Anouk komt in augustus voor het eerst naar Deventer. De zangeres geeft een optreden op plein 'Grote Kerkhof' als onderdeel van stadsevenement 'De Grot...
The Marcus King Band treedt dit najaar op in Paradiso Noord The Marcus King Band is dit najaar in Nederland te vinden! De band rond de talentvolle 22-jarige Marcus King staat in oktober op het podium van Paradi...
John Butler Trio aankomend najaar naar Paradiso Amsterdam John Butler Trio komt terug naar Nederland! De band rond de Australische artiest John Butler treedt dit najaar op in Paradiso Amsterdam.  John Butler...
Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu