Deze 10 gitaarsongs kun je beter niet spelen in de muziekwinkel

Geschreven door op 2 mei 2018 om 17:04

Nieuwe gitaar uitproberen in de muziekwinkel? Al wil je het personeel niet martelen, dan kun je deze tien nummers beter niet spelen. 

Vaak verbannen songs op de gitaarafdeling van de muziekwinkel

Je zou maar in een gitaarwinkel werken. Dag in dag uit moet je aanhoren hoe klanten steeds weer dezelfde nummers spelen én dat niet altijd even goed doen.

Het is niet zo raar dat sommige songs daarom verboden zijn in muziekwinkels. Wij zetten tien liedjes op een rijtje die je maar beter niet kunt spelen als je een gitaar uitprobeert.

 

1. Guns ‘n Roses – Sweet Child O’ Mine

Deze legendarische riff van Slash smeekt er bijna om, om gespeeld te worden. Dat doen veel mensen dan ook, tot ergernis van werknemers op de gitaarafdeling.


2. Metallica – Nothing Else Matters

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om mooi te zijn. Door alleen de open snaren aan te slaan kom je bij deze rockballade al een heel eind. Dat is waarschijnlijk ook waarom zoveel beginnende gitaristen met behulp van deze riff een nieuwe gitaar uitkiezen.

Ook met Metallica-track ‘Enter Sandman‘ hoef je niet aan te komen in de muziekzaak.


3. Led Zeppelin – Stairway to Heaven

Voor personeel in de muziekwinkel is deze klassieker inmiddels eerder een ‘stairway to hell’ dan een stairway to heaven.


4. Nirvana – Smells Like Teen Spirit

Deze grungetrack is vaak de eerste songs die puberende tieners leren op hun gitaar. Die dat natuurlijk gelijk de hele wereld willen laten horen.


5. Deep Purple – Smoke On The Water

De riff in deze rockklassieker is zo herkenbaar, dat je de noten zelfs zonder enige speelervaring nog zou kunnen terugvinden op je gitaar. Het wordt alleen heel snel heel saai, als je hem eenmaal weet.


6. Black Sabbath – Iron Man

Wij denken dat de meeste werknemers van de muziekwinkel veel liever de film Iron Man kijken, dan dat zij het gelijknamige nummer van Black Sabbath nog een keer willen aanhoren.


7. AC/DC – Back In Black

“It’s good to be back”, is niet wat werknemers van muziekwinkel denken als dit nummer voor de zoveelste keer terugkomt.


8. Oasis – Wonderwall

Als je er ook nog eens bij gaat zingen, dan weet je zeker dat je de woede van het personeel op je hals haalt.


9. The White Stripes – Seven Nation Army

Als je de riff kunt spelen, kun je het hele nummer spelen. En dat doen velen dan ook bij het uitproberen van gitaren.


10. Green Day – Basket Case

Billy Joel Armstrong zingt in het nummer hoe hij denkt dat hij gek is. Maar het zijn eerder de arme werknemers van de muziekwinkel die gek worden van deze song.

 

[socialpoll id=”2500663″]

Bron: Reverb, ultimateguitar

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Metallica concert Amsterdam volledig uitverkocht Het concert van Metallica is uitverkocht. Inmiddels er geen concertkaart meer te krijgen. Hoe kom je alsnog aan kaarten?Metallica uitverkocht O...
Metallica’s Kirk Hammett denkt aan soloalbum Kunnen we in de toekomst een soloalbum van niemand minder dan Kirk Hammett verwachten? De Metallica-gitarist onthult in gesprek met 'Metal Hammer' dat...
Don Broco eind januari 2019 naar TivoliVredenburg Utrecht Don Broco keert terug naar Nederland! De Britse band komt in het kader van een Europese tour naar TivoliVredenburg in Utrecht. Don Broco tour Eind j...
Anouk in april 2019 terug naar Ziggo Dome Amsterdam! Anouk keert volgend jaar terug naar de Ziggo Dome! Op dinsdag 30 april 2019 staat de rockchick op het podium van de Amsterdamse concertzaal. Anouk li...
One Ok Rock in december naar TivoliVredenburg Utrecht De band One Ok Rock komt terug naar Nederland! Maandag 10 december staat de Japanse groep in TivoliVredenburg in Utrecht. One Ok Rock naar Utrecht A...
Metallica brengt Worldwired Tour in juni 2019 naar Johan Cruijff Arena Metallica brengt zijn 'Worldwired Tour' terug naar Nederland! De iconische metalband reist in juni 2019 naar de Johan Cruijff Arena.Metallica in...
Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Menu