Deze 10 gitaarsongs kun je beter niet spelen in de muziekwinkel

Geschreven door op 2 mei 2018 om 17:04

Nieuwe gitaar uitproberen in de muziekwinkel? Al wil je het personeel niet martelen, dan kun je deze tien nummers beter niet spelen. 

Vaak verbannen songs op de gitaarafdeling van de muziekwinkel

Je zou maar in een gitaarwinkel werken. Dag in dag uit moet je aanhoren hoe klanten steeds weer dezelfde nummers spelen én dat niet altijd even goed doen.

Het is niet zo raar dat sommige songs daarom verboden zijn in muziekwinkels. Wij zetten tien liedjes op een rijtje die je maar beter niet kunt spelen als je een gitaar uitprobeert.

 

1. Guns ‘n Roses – Sweet Child O’ Mine

Deze legendarische riff van Slash smeekt er bijna om, om gespeeld te worden. Dat doen veel mensen dan ook, tot ergernis van werknemers op de gitaarafdeling.


2. Metallica – Nothing Else Matters

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om mooi te zijn. Door alleen de open snaren aan te slaan kom je bij deze rockballade al een heel eind. Dat is waarschijnlijk ook waarom zoveel beginnende gitaristen met behulp van deze riff een nieuwe gitaar uitkiezen.

Ook met Metallica-track ‘Enter Sandman‘ hoef je niet aan te komen in de muziekzaak.


3. Led Zeppelin – Stairway to Heaven

Voor personeel in de muziekwinkel is deze klassieker inmiddels eerder een ‘stairway to hell’ dan een stairway to heaven.


4. Nirvana – Smells Like Teen Spirit

Deze grungetrack is vaak de eerste songs die puberende tieners leren op hun gitaar. Die dat natuurlijk gelijk de hele wereld willen laten horen.


5. Deep Purple – Smoke On The Water

De riff in deze rockklassieker is zo herkenbaar, dat je de noten zelfs zonder enige speelervaring nog zou kunnen terugvinden op je gitaar. Het wordt alleen heel snel heel saai, als je hem eenmaal weet.


6. Black Sabbath – Iron Man

Wij denken dat de meeste werknemers van de muziekwinkel veel liever de film Iron Man kijken, dan dat zij het gelijknamige nummer van Black Sabbath nog een keer willen aanhoren.


7. AC/DC – Back In Black

“It’s good to be back”, is niet wat werknemers van muziekwinkel denken als dit nummer voor de zoveelste keer terugkomt.


8. Oasis – Wonderwall

Als je er ook nog eens bij gaat zingen, dan weet je zeker dat je de woede van het personeel op je hals haalt.


9. The White Stripes – Seven Nation Army

Als je de riff kunt spelen, kun je het hele nummer spelen. En dat doen velen dan ook bij het uitproberen van gitaren.


10. Green Day – Basket Case

Billy Joel Armstrong zingt in het nummer hoe hij denkt dat hij gek is. Maar het zijn eerder de arme werknemers van de muziekwinkel die gek worden van deze song.

 

Bron: Reverb, ultimateguitar

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
EXCLUSIEF: Interview met Sons of Apollo’s Derek Sherinian Met (oud-)bandleden van wereldwijd befaamde bands als Dream Theater, Guns N’ Roses en Mr. Big is Sons of Apollo een van de meest geanticipeerde superg...
Franz Ferdinand eind deze zomer naar poppodium Doornroosje Franz Ferdinand treedt deze zomer maar liefst drie keer op in ons land. Naast de twee al eerder aangekondigde concerten, is er nu ook een derde aan he...
David Eugene Edwards & Alexander Hacke naar Doornroosje en Paradiso Noord David Eugene Edwards en Alexander Hacke komen naar Nederland! De twee muzikanten staan dit najaar op het podium van Paradiso en Doornroosje. David Eu...
Engelse rockband Reef komend najaar naar Paradiso Noord Reef komt weer naar Nederland! De Engelse rockband treedt dit najaar op in Paradiso Noord en neemt als voorprogramma Broken Witt Rebels mee. Reef naa...
The Gaslight Anthem-frontman Brian Fallon voor optreden naar Nederland Brian Fallon komt weer naar Nederland! De muzikant, die vooral bekend is als frontman en songschrijver van The Gaslight Anthem, geeft begin volgend ja...
Grote namen op chaotische eerste dag Graspop 2018 Graspop 2018 is onderweg! Het Belgische metalfestival, dat dit jaar eenmalig een extra dag geïntroduceerd heeft, ging op donderdag 21 juni van start. ...
Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Menu