R. Kelly ontkent beschuldigingen misbruik in nieuw interview

Geschreven door op 6 maart 2019 om 17:19
R. Kelly - Foto: Nicholas Ballasy | commons.wikimedia.org

In een interview met zender CBS reageert zanger R. Kelly voor het eerst op de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen hem.

R. Kelly ontkent beschuldigingen

R&B artiest R. Kelly heeft voor het eerst een interview gegeven waarin hij reageert op de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen hem. De zanger gaat in gesprek met de Amerikaanse zender CBS en vertelt in ruim anderhalf uur dat hij zich niet herkent in de beschuldigingen die tegen hem gemaakt zijn. Het interview wordt op een later punt in zijn geheel uitgezonden op CBS.

In een fragment dat is vrijgegeven barst de rapper halverwege het gesprek in tranen uit wanneer presentatrice Gayle King hem vraagt of hij daadwerkelijk seks heeft gehad met minderjarigen. “Oude geruchten, nieuwe geruchten, aankomende geruchten… ze zijn allemaal niet waar. Ik heb dit niet gedaan, ik vecht op dit moment voor mijn leven”, aldus R. Kelly.

Bekijk hier een fragment uit het interview met R. Kelly:

Beschuldigingen

In de documentaire ‘Surviving R. Kelly’ wordt de rapper beschuldigd van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen. In de driedelige documentaire komen meerdere vrouwen, waaronder R. Kelly’s ex-vriendinnen en ex-vrouw, aan het woord over hun leven met de artiest. Ook de broer van de rapper deelt een verhaal over het seksueel misbruik waar hij en zijn broer in hun jeugd zelf slachtoffer van waren.

Nadat de documentaire werd aangekondigd dreigde R. Kelly de makers aan te klagen, maar de zender besloot de serie toch uit te zenden. De zanger dient zich op vrijdag 22 maart 2019 te melden bij de rechtbank. Hij is verdachte in vier misbruikzaken, waaronder drie waar minderjarigen bij betrokken zijn. Na het interview met CBS spraken de ouders van een vermeend slachtoffer van R. Kelly met de nieuwszender.

Concert afgelast

Op maandag 3 maart 2019 werd het concert dat R. Kelly in Nederland zou geven definitief afgelast. Het optreden stond gepland op zaterdag 20 april 2019 in The Box te Amsterdam. De organisator van dit evenement heeft laten weten dat mensen met een kaartje hun geld teruggestort krijgen.

 

Bron: CBS, YouTube, ad.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws · R.Kelly Nieuws · Roddels