Concert R. Kelly in april 2019 in The Box definitief afgelast

Geschreven door op 4 maart 2019 om 13:33
R. Kelly - Foto: Nicholas Ballasy | commons.wikimedia.org

Het concert van R. Kelly in The Box te Amsterdam is definitief afgelast. Dat laat organisator J. Noah Entertainment op maandag 3 maart 2019 weten.

Concert R. Kelly definitief afgelast

Het geplande concert van R. Kelly op zaterdag 20 april 2019 in The Box te Amsterdam is definitief afgelast. Dat laten organisator J. Noah Entertainment en de concertzaal weten. In het statement staat dat de organisatie tijdens het organiseren van de ‘King of R&B Tour’ niet op de hoogte was van de inhoud van de documentaire ‘Surviving R.Kelly’. Ook wisten zij de gevolgen hiervan niet. Volgens de organisatie hebben de verschijning van de docu en belastende video’s geleid tot commotie, discussie, inzichten en dialoog. “Dialoog die wij als organisatie niet uit de weg zijn gegaan en die ons uiteindelijk tot inzicht heeft laten komen dat het niet langer wenselijk is om het concert te laten plaatsvinden.” Mensen met een kaartje krijgen binnen enkele dagen het geld automatisch teruggestort.

Geruchten

Eerder gingen er al geruchten rond over het annuleren van het concert. Zo had de concertzaal het evenement verwijderd van de website. In de verklaring vertelt de organisator dat zij zich al in een vroeger stadium wilden terugtrekken, maar dat dit door contractuele overeenkomsten en eventuele financiële gevolgen niet mogelijk was. “Na de juridische ontwikkelingen die onlangs hebben plaatsgevonden omtrent R. Kelly is dit nu wel mogelijk, zijn paspoort is ingenomen en kan hij hierdoor zijn tour niet laten plaatsvinden. Dit geeft ons de mogelijkheid om het contract met R.Kelly te ontbinden.

Lees hier het volledige statement:

Beschuldigingen

In de documentaire ‘Surviving R.Kelly’ wordt de zanger beschuldigd van seksueel misbruik. Slachtoffers doen hierin hun verhaal, waarna verschillende grote namen lieten weten afstand te nemen van de artiest. Zo heeft bijvoorbeeld Lady Gaga haar duet met de zanger verwijderd van alle streamingdiensten.

 

Bron: The Box

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.