R. Kelly opnieuw aangeklaagd vanwege seksueel misbruik

Geschreven door op 31 mei 2019 om 17:28
R. Kelly - Foto: Nicholas Ballasy | commons.wikimedia.org

R. Kelly is opnieuw aangeklaagd vanwege seksueel misbruik. Er zijn in totaal elf nieuwe aanklachten ingediend tegen de zanger. Ook zou er een minderjarige bij de zaak betrokken zijn.

R. Kelly opnieuw aangeklaagd

Aanklagers hebben op donderdag 30 mei 2019 maar liefst elf nieuwe aanklachten ingediend tegen R. Kelly. Bij één van deze gevallen zou een kind van tussen de dertien en zestien jaar oud betrokken zijn. Volgens de krant Chicago Sun Times zou de Amerikaanse artiest het meisje in 2010 misbruikt hebben.

Het slachtoffer wordt J.P. genoemd. Deze initialen komen ook voor in eerdere aanklachten tegen Kelly. Steven Greenberg, de advocaat van de zanger, laat in een statement weten dat het dezelfde persoon betreft.

Als Kelly door de rechtbank schuldig wordt bevonden, kan hij een gevangenisstraf van maximaal dertig jaar opgelegd krijgen.

Eerdere beschuldigingen

In januari 2019 werd de documentaire ‘Surviving R. Kelly’ uitgezonden in Amerika. In deze film wordt de zanger beschuldigd van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen. Tussen 1998 en 2010 zou Kelly vier vrouwen, waaronder drie minderjarigen, hebben misbruikt. Momenteel is de 52-jarige Amerikaan op borgtocht vrij. Begin juni wordt hij echter geacht zich opnieuw te melden bij de rechtbank.

Interview

Robert Kelly geeft aan zich niet in de beschuldigingen te herkennen. De zanger reageerde in maart 2019 op de aanklachten tegen hem in een interview met zender CBS.

“Oude geruchten, nieuwe geruchten, aankomende geruchten… ze zijn allemaal niet waar. Ik heb dit niet gedaan, ik vecht op dit moment voor mijn leven”, aldus R. Kelly.

Bekijk hier een fragment uit het gesprek:

YouTube player

 

Bronnen: TMZ, Chicago Sun Times, CBS, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · R.Kelly Nieuws · Roddels