R. Kelly opnieuw gearresteerd door politie

Geschreven door op 7 maart 2019 om 12:56
R. Kelly - Foto: Nicholas Ballasy | commons.wikimedia.org

R. Kelly is opnieuw gearresteerd. In januari 2019 werd een onderzoek naar de zanger geopend na beschuldigingen van seksueel misbruik. Hij werd in februari op borgtocht vrijgelaten.

R. Kelly opnieuw gearresteerd

R. Kelly is op woensdag 6 maart 2019 gearresteerd. Eerder deze dag woonde hij in de rechtbank van Chicago een zitting bij over niet-betaalde alimentatie aan zijn ex-vrouw. De Amerikaanse politie maakte bekend dat er een bedrag van 161.000 dollar (142.000 euro) openstaat. De 52-jarige zanger had tot woensdag 6 maart 2019 de tijd om deze schuld af te lossen. Hij heeft niet voldaan aan de eis en is voorlopig overgebracht naar een gevangenis. Meer informatie over de opsluiting van R. Kelly volgt.

Financiële problemen

R. Kelly trouwde in 1996 met Drea Kelly, de moeder van zijn drie kinderen. De zanger was haar sinds hun scheiding in 2010 maandelijks ruim 20.000 dollar verschuldigd. Het te betalen bedrag is nu, na negen jaar, 161.000 dollar. Dat is ruim acht keer zo hoog. R. Kelly zou niet in staat zijn het totale bedrag te betalen vanwege financiële problemen, zegt de publicist van de artiest. Wel zou hij bereid zijn een deel van de schuld af te lossen.

Beschuldigingen

Eerder dit jaar, in februari 2019, werd de Amerikaanse zanger gearresteerd op grond van beschuldigingen van seksueel misbruik en seks met minderjarige meisjes. In de documentaire ‘Surviving R. Kelly’ spreken meerdere vrouwen, onder wie de ex-vrouw en ex-vriendinnen van de zanger, zich uit over hun relatie met de artiest.

R. Kelly heeft via zijn advocaat laten weten dat de serie vol met leugens zit en dat hij onschuldig is. Op woensdag 6 maart 2019 benadrukte de zanger nogmaals zijn onschuld in een interview met de Amerikaanse zender CBS. Kelly kwam op 22 februari 2019 op borgtocht vrij nadat een vriendin de borgsom van 100.000 dollar voor hem betaalde.

 

Bron: NOS, CBS, Twitter, nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws · R.Kelly Nieuws · Roddels