Live Report: Feuerengel zet FLUOR in vuur en vlam

Geschreven door op 20 november 2018 om 9:05
Feuerengel - Foto: Feuerhexe (Wikimedia, CC BY-SA 4.0)

Met een nieuw album en een Europese tour op komst heeft de hype rondom Rammstein zijn hoogtepunt bereikt. En daar kan tributeband Feuerengel mooi van profiteren! De Duitse coverband stond op zaterdag voor een uitverkochte FLUOR in Amersfoort.

Rammstein in het klein in FLUOR

Het Duitse Feuerengel is niet zomaar een Rammstein coverband. De mannen mogen zichzelf de enige “officiële” Rammstein tributeband noemen, met goedkeuring van de Duitse rockers zelf. Niet gek, want de shows van de tributeband zijn tot in de kleinste details gemodelleerd naar het spektakel van de Duitse Tanzmetall band.

De populaire coverband reist de gehele maand november langs verschillende Nederlandse poppodia en op zaterdag 17 november waren fans in de Amersfoortse zaal FLUOR aan de beurt. Een bomvolle zaal werd hier getrakteerd op een explosieve show, zoals het een waar Rammstein eerbetoon betaamt.

Feuerengel zet zaal in vuur en vlam

Net zoals het ‘echte werk’, start de coverband vanavond met de track ‘Ramm4’. Al snel wordt duidelijk dat de heren kosten noch moeite hebben gespaard. Het design van het podium is een vrijwel exacte replica van het podium waar Rammstein de laatste jaren mee rond tourde, enkel kleiner. Ook de kostuums van de bandleden zijn identiek.

Maar misschien wel het belangrijkste onderdeel van een Rammstein eerbetoon, naast de muziek natuurlijk, is het vuurwerk. En dat heeft Feuerengel tot in de puntjes geregeld! Al tijdens het tweede nummer van de avond, ‘Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen?’, zetten een aantal vlammenwerpers de zaal letterlijk in vuur en vlam. In het relatief kleine en gezellige Amersfoortse poppodium, dat plaats biedt aan zo’n 550 bezoekers, hangt al snel een flink rookgordijn dat de rest van de avond zou blijven hangen. Feuerengel doet zijn naam eer aan!

Rammstein-sound

Toch zijn het niet enkel de showelementen die indruk wekken bij het publiek. Het is duidelijk waarom de tributeband de goedkeuring van Till Lindemann en co. heeft: de band komt akelig in de buurt van de onvervalste, snoeiharde Rammstein-sound!

De uitverkochte zaal gaat uit zijn dak met welbekende hits als ‘Ich Tu Der Weh’‘Du Hast’‘Sonne’  en ‘Ich Will’. Tegelijkertijd passeren ook minder bekende en onderbelichte tracks als ‘Waidmanns Heil’ (sinds 2011 niet meer door Rammstein zelf gespeeld) de revue. Instrumentaal is de coverband niet van echt te onderscheiden. Enkel de stem van frontman Boris, die de vocalen van Till Lindemann op zich neemt, geeft weg dat je hier niet bij ’the real deal’ staat. De zanger komt dichtbij, dat zeker! Maar het haalt het toch nèt niet bij de duistere, grommende stem van Lindemann.

Feuerengel houdt Rammstein fans zoet

Het publiek in FLUOR wordt getrakteerd op meerdere encores met knallers als ‘Mein Herz Brennt’, ‘Pussy’‘Bück Dich’ en ‘Haifisch’ (inclusief het klassieke rubberbootje dat tijdens dit nummer door de zaal gaat) en heeft het overduidelijk naar zijn zin. Feuerengel besluit de avond met, hoe kan het ook anders, ‘Engel’ en zet zo een punt achter een indrukwekkende show. Het moge duidelijk zijn waarom Rammstein zelf groot fan is van de coverband!

Rammstein-fans moeten nog ruim een half jaar geduld hebben tot de grote show van de Duitse rockers in De Kuip, maar Feuerengel toont zich het perfect zoethoudertje om deze lange wacht mee door te komen! De tributeband sluit zijn Nederlandse tour op vrijdag 23 november af met een show in het Chassé Theater in Breda. Een aanrader voor de echte Rammstein fan!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.