Lady Gaga verwijdert duet met R. Kelly van streamingdiensten

Geschreven door op 10 januari 2019 om 12:06
Lady Gaga - Fotocredits: proacguy1 (Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0)

Lady Gaga heeft laten weten haar duet met R. Kelly te verwijderen van streamingdiensten. Dit naar aanleiding van de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen de zanger.

Lady Gaga verwijdert duet R. Kelly

Op Twitter heeft Lady Gaga aangekondigd haar duet met R. Kelly te verwijderen van iTunes en andere streamingdiensten. Ook belooft ze niet meer samen te werken met de zanger. Dit doet de zangeres nadat Kelly beschuldigd werd van seksueel misbruik.

Hiermee wil Gaga de vrouwen die slachtoffer zijn een hart onder de riem steken: “Ik sta voor duizend procent achter deze vrouw, geloof ze en weet dat zij lijden en pijn hebben, en heb sterk het gevoel dat ze gehoord en serieus genomen moeten worden.” Ook raadt ze alle slachtoffers aan om hulp te zoeken. “Ik kan niet teruggaan in de tijd, maar ik kan in de toekomst wel steun bieden aan slachtoffers van seksueel misbruik.

‘Do What U Want’

Het duet ‘Do What U Want’ kwam in 2013 uit, in een periode waarin de artieste niet lekker in haar vel zat. Zelf was de artieste ook slachtoffer van seksueel misbruik: “Mijn intentie was om iets provocerends te maken, omdat ik boos was en ik geen tijd had gehad om het trauma uit mijn leven te verwerken. Ik denk dat het duidelijk is hoe verknipt mijn gedachten waren in die tijd. 

Lady Gaga sluit haar boodschap af met een verontschuldiging. “Het spijt me, voor zowel mijn slechte oordeel toen ik jong was, als het feit dat ik me niet eerder uitsprak. Ik hou van jullie.

R. Kelly

R. Kelly kwam in opspraak nadat onder andere zijn ex-vrouw en -vriendinnen hem beschuldigden van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen. Zij doen hun verhaal in de documentaire ‘Surviving R. Kelly’. Kelly dreigde televisienetwerk Lifetime aan te klagen en volgens zijn advocaat zit de docu vol met leugens. Toch worden de afleveringen uitgezonden op Lifetime. Naast Lady Gaga hebben sterren als John Legend, Jada Pinkett Smith en Meek Mill zich ook uitgesproken tegen de zanger.

Bekijk hier de trailer van de documentaire:

YouTube player

 

Bron: Twitter, NU

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Lady Gaga Nieuws · Nieuws · R.Kelly Nieuws