Festival Report: Adrenaline, muziek en relaxen op MadNes festival 2017

Geschreven door op 12 juli 2017 om 18:14
MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam (ArtiestenNieuws)

Madnes 2017 is een feit! Afgelopen weekend vierde het festival haar tiende verjaardag bij het prachtige strand Nes op Ameland. De redactie van Artiestennieuws was erbij en doet verslag.

Madnes Festival 2017

Eens per jaar, tijdens het weekend van MadNes, ondergaat het immer vredige Ameland een metamorfose tot volwaardig ´surfers paradise´. Dat moet je met eigen ogen zien om te geloven. Of nog beter, ervaren! Dus propten we vrijdagochtend de auto vol kites, boards en kampeerspullen en vertrokken richting de veerhaven van het Friese Holwerd.

MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

De overtocht

De auto parkeren we zonder problemen bij de veerhaven van Holwerd. Dit kost zo’n € 5,- per dag en is zeker aan te raden, aangezien de overtocht voor een auto al gauw zo’n € 95,- bedraagt.

Een auto heb je sowieso niet nodig op Ameland. Bij de veerhaven staan pendelbussen en een aanhanger gereed om festivalgangers inclusief tenten, surfboards en backpacks naar de camping vervoeren. Dit verloopt verrassend soepel. In no-time staan we op de camping.

MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

Kamperen op MadNes

De eerste indruk bij aankomst op de camping? Wow! Wat een relaxte sfeer hangt hier! Het is de intieme setting die, als we MadNes veteranen mogen geloven, kenmerkend lijkt te zijn voor het festival.

Op de camping vind je dus geen overdaad aan faciliteiten. Een campingwinkel, koffie en een ontbijttentje voldoen prima. Klein minpuntje is de enorme rij bij de douches. Het sanitair ziet er verder netjes uit.

MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

Ameland = fietseiland

De festivalcamping ligt op zo’n 20 minuten loopafstand van het festivalterrein. Heen en weer lopen van en naar het festivalterrein is echter niet nodig. Op de camping staan genoeg fietsen om de complete bevolking van Ameland te voorzien van een vervoersmiddel. Goed geregeld van de organisatie!

MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Djuna Vaesen

MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Djuna Vaesen

Blijf je tot maandagochtend op Ameland? Dan is een huurfiets super handig. Vooral omdat je voor de afterparty op zondagavond een eindje moet fietsen vanaf de camping. Je huurt er al eentje voor vier muntjes. Top!

Hou je niet van fietsen? Een wandeling door de prachtige duinen van Ameland is zeker geen straf. Er rijden trouwens ook pendelbussen tussen het festivalterrein en de camping.

Cocktails @ MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

Cocktails @ MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

Madnes op Strand Nes

De tent is opgezet. Tijd om naar het festival te gaan! Onderweg naar het evenemententerrein gluren we nog even stiekem naar een yogaklasje in de duinen. De route staat goed aangegeven met bordjes. Binnen een paar minuten sta je op Strand Nes.

Vanaf een afstandje oogt het festival feestelijk en kleurrijk. Direct valt het op dat er geen hekken om het festivalterrein staan. Een groot pluspunt! Er is dus voldoende ruimte om te chillen op het strand. Het festivalbezoek voelt hierdoor eigenlijk meer aan als een soort vakantie.

BMX met de DTX13 crew @ MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Sophie Kurk

BMX met de DTX13 crew @ MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Sophie Kurk

MadNes is voor iedereen

Wat een veelzijdigheid! Overal is iets te zien en er gebeurt van alles. Van stuntende skateboarders in de halfpipe tot zingende kappers, disco-daten, toffe bandjes en kleurrijke graffiti. Op het terrein staat verder een 10 meter hoge toren met enorme skateramp waar in de middag en avond regelmatig shows worden gegeven.

Zelfs het publiek is enorm divers. Amelanders en festivalbezoekers van alle leeftijden vermaken zich uitstekend. Oja.. Zelfs je hond is welkom op MadNes!

Muziek maken bij TreasureHunt @ MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

Muziek maken bij TreasureHunt @ MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

Clinics

MadNes onderscheidt zich van andere festivals doordat je een veelvoud aan (extreme) sporten kunt uitproberen. Een aantal weken voorafgaand aan het festival kun je je inschrijven voor een ruime hoeveelheid cultuur- en  sportclinics. Een aantal populaire activiteiten zijn windsurfen, golfsurfen, blokarten, skateboarden, branding raften, skimboarden en SUPpen.

Blokarten @ MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Djuna Vaesen

Blokarten @ MadNesFestival 2017 | Fotocredits: Djuna Vaesen

Inschrijven voor de clinics

We hebben geleerd dat je je op tijd moet inschrijven voor de activiteiten. Vrijwel alle clinics zaten binnen een paar uur vol waardoor we slechts twee activiteiten op de planning hebben staan.

Moeten we nu aan de kant toekijken? Nee hoor! Zonder inschrijving kun je vaak alsnog meedoen door je ter plekke aan te melden voor de reservelijst. Daarnaast zijn er voldoende toffe activiteiten waarvoor inschrijving helemaal niet nodig is. Denk aan balanceren op de slackline, hoelahoepen in het zand, een zipline over het festivalterrein en, jawel..  Zelfs een vrije sprong vanaf een 10 meter hoge toren! Cool!

Golfsurfen @ MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

Golfsurf clinic @ MadNesFestival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

Muziek op Madnes

Op muzikaal gebied heeft MadNes genoeg te bieden. In de avonduren zorgen onder andere Buster Shuffle, de Haagse formatie Splendid, The Cool Quest, en rock ’n roll band BÓKKERS voor een knallend feest bij de mainstage.

In de middaguren kun je rustig bijkomen op het strand. Hier vind je een intiem podium waar diverse leuke bandjes optreden.

Flatland skimboarden @ MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

Flatland skimboarden @ MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Stephanie Stam

De After

Op de laatste dag van het festival, op zondag, begint het afbouwen al in de namiddag. De meeste festivalbezoekers verlaten op deze dag het eiland. Hoef je op maandagochtend niet te werken? Dan is het leuk om nog een extra nachtje op de camping te verblijven. De afterparty in het centrum van Nes is echt een aanrader met topbandjes en veel gezelligheid.

MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Sophie Kurk

MadNes Festival 2017 | Fotocredits: Sophie Kurk

Geslaagde 10e editie

MadNes Festival 2017 was een groot succes! We hebben genoten van de geweldige sfeer, uitdagende activiteiten en relaxte muziek. We komen graag nog eens terug! Wil je er volgend jaar ook bij zijn? Dat kan! MadNes vindt volgend jaar plaats op 6, 7 & 8 juli 2018. Blok dus snel je agenda en houd de Facebookpagina en/of website goed in de gaten. Kijk hier voor de fotoreportage.

Meer info: www.madnes.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·