Festival Report: Paaspop 2017: Koud, gevarieerd en vooral heel gezellig!

Geschreven door op 20 april 2017 om 12:35
Paaspop 2018 - (Bron: persfoto Paaspop)

Afgelopen Paasweekend was het weer tijd voor Paaspop. Dit jaar verbrak het festival in Schijndel het bezoekersrecord! Maar liefst 175.000 mensen kwamen naar het Brabantse plaatsje Schijndel. Wij van Artiesten Nieuws waren er ook bij. Hier blikken we terug op een geweldig Paasweekend!

Onderweg naar het drie daagse festival

Een driedaags festival betekent camping tijd! Van Den Bosch met de pendelbus naar het campingterrein is een optie, maar met de gewone lijnbus kan natuurlijk ook. Onderweg kom je al aardig wat mensen tegen met tentjes en andere kampeer benodigdheden, allemaal opzoek naar de camping. Niet alleen het festival zelf is een feestje, op de camping gaat het gewoon nog even verder!

Met een supermarkt ‘aka’ kantine waar na festivaltijd nog bier gehaald kan worden voor bij je tentje, een groot kampvuur waar je nog kunt gaan zitten in een lekkere grote zitzak en verschillende evenementen: ook op het campingterrein kun je je echt niet vervelen!

YouTube player

Wel of geen regen vandaag?

De weersvoorspellingen waren niet al te best. Het zou koud zijn en veel regenen. Qua regen viel het uiteindelijk gelukkig mee! Vrijdag heeft het niet geregend. Misschien een klein miezer buitje, maar daar bleef het dan wel bij. Zaterdag was het heel erg wisselvallig. Van een heel lekker zonnetje, wanneer het warm genoeg was om met korte mouwen van de zon te genieten, naar een bewolkte lucht met een koude wind, waarbij alle truien weer terug aan kunnen.

Zondag leek het ook wel mee te vallen. Iets meer miezer regen dan de rest van het weekend, maar wel grotendeels droog. Maar je zag vast wel het woordje ‘leek’ staan… Zondag avond begon het te regenen. En niet zo’n beetje ook. Vooral de camping gasten hebben last van de regen gehad, want in de nacht van zondag op maandag was alles zeiknat. Dat wordt lekker je tent inpakken op maandag morgen…

Tijdens Paaspop verveel je je nooit

Paaspop staat natuurlijk bekend om zijn diversiteit! Behalve een hele gevarieerde selectie aan live muziek zijn er altijd nog leuke dingen te doen op het festival terrein. Zo kun je bijvoorbeeld op een terrasje gaan zitten om te genieten van de festival sfeer en verschillende leuke activiteiten ondernemen.

Een terugblik op vrijdag:

YouTube player

Een terugblik op zaterdag:

YouTube player

Een terugblik op zondag:

YouTube player

Onze Paaspop hoogtepunten

Het is natuurlijk niet te doen om alle acts op Paaspop te zien. Daarom hier een overzichtje van onze hoogtepunten van Paaspop 2017! Laat ons in de reacties weten wat jouw persoonlijke hoogtepunten waren!

Vrijdag:

Stick To Your Guns

De Jack Daniels Stage stond goed vol voor de opener van dit podium. De Amerikaanse band had duidelijk wat echte die-hard fans meegenomen. Al snel ontstond er een moshpit, waarbij het er zo hard aan toe ging, dat er zelfs mensen op de grond lagen. Bij de aankondiging van het volgende nummer werd door vocalist Jesse ook nog even vermeld dat hij de moshpit heel vet vindt, maar of we alsjeblieft wel elkaar kunnen beschermen zodat er niemand meer gewond raakt. Een uitspraak die onthaald wordt met een luid applaus, mensen waarderen het wanneer een band om zijn fans geeft!

YouTube player

Asking Alexandria

Helaas niet zo goed als de show in Antwerpen waar we bij waren, maar wat is het toch leuk om de mannen live te zien spelen. Drummer James en gitarist Ben zaten gedurende de show helemaal in hun eigen wereldje. Constant staken ze middelvingers naar elkaar op, maar wel zonder te stoppen met spelen!

Asking Alexandria - Foto: ©Tezz Photography

©Tezz Photography

Parkway Drive

Even tijd om wat te eten (wat overigens heerlijk is op het festivalterrein!). Je kunt uit letterlijk van alles kiezen en er wordt ook rekening gehouden met de vegetariërs en veganisten onder ons. Klaar voor Parkway Drive in de Phoenix. De tent was niet propvol, maar wel gezellig druk. En die gezellige drukte verdient de band ook wel, want ze waren erg goed!

YouTube player

Zaterdag:

Tom Odell

Wat heeft hij toch een mooie stem! De Apollo stond goed vol voor het optreden van de singer-songwriter!

YouTube player

De Staat

Hoe kunnen ze hun set beter beginnen dan met Witch Doctor? Meteen hadden ze het hele publiek mee. Er was geen moment dat de band om extra aandacht van het Paaspop publiek hoefde te vragen, want wat waren ze goed! Om nog een leuk effect aan de show te geven pakte frontman Torre een camera. Hiermee filmde hij het publiek en daarna zichzelf. Deze beelden waren te zien op de grote schermen in de Apollo tent!

YouTube player

Zondag:

The Charm The Fury

Met het nieuwe album ‘The Sick, Dumb And Happy’ weet The Charm The Fury de Jack Daniels tent wel vol te krijgen! Met het unieke geluid van zangeres Caroline komen er steeds meer mensen een kijkje nemen. En een moshpit bij een metalcoreband is natuurlijk niet te missen. Natuurlijk zijn er in zo’n pit wel een aantal dingen die opvallen. Zo waren de moshers in deze pit erg beschermend naar elkaar toe. Ze hielpen elkaar omhoog wanneer er iemand viel en gingen, vergeleken met de moshpit van Stick To Your Guns op vrijdag, veel beter met elkaar om. En dan het opvallendste van de avond: een jongetje van een jaar of zes, zeven dat met zijn vader de pit in kwam. Circlepits, wall of death, het maakte niet uit, samen deden ze mee. Aan het einde van het optreden moest de frontvrouw hem toch wel even bedanken!

YouTube player

Pulled Apart By Horses

De stroom viel uit! De hele Jack Daniels tent zat zonder stroom. De drummer blijft doorspelen, voor het geval het probleem binnen enkele seconden is opgelost. Maar daarna moeten de mannen toch het podium af. Lampjes gingen uit, de lampen bij de bar gingen uit en zelfs de lampen van de nooduitgang bordjes gingen uit. De zaal loopt snel leeg, maar de mensen achter de bar herpakken zichzelf. Telefoons worden erbij gepakt, zaklampen worden aangezet en zo kunnen mensen toch nog drinken komen halen.

Meteen valt het op dat de mensen in de zaal blijven. Niet veel later gingen alle lichten terug aan. De band kwam terug het podium op en gaf de voorste rij gratis biertjes. Hiermee bedankte ze de mensen vooraan voor het wachten. De band begon weer te spelen en goed ook!

Pulled Apart By Horses - Foto: Tom Cope - (Bron: Wikimedia Commons)

Pulled Apart By Horses – Foto: Tom Cope – (Bron: Wikimedia Commons)

Imitallica

Het is druk in The Thunderbolt! Het kleine café podium staat vol met mensen. Zo vol zelfs, dat de beveiliging goed moet toekijken wie er naar binnen of naar buiten gaat. Binnen kan je je bijna niet bewegen, maar het stukje buiten is gezellig druk. Aan de sta tafels kun je nog steeds genieten van de Metallica coverband. En ook toen het later op de avond ging regenen stond je nog gewoon onder een overkapping.

 

Het was een erg gezellig en goed georganiseerd Paasweekend! Wij hebben al zin in volgend jaar!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.