Countryzangeres Dolly Parton verbreekt twee wereldrecords

Geschreven door op 19 januari 2018 om 10:37
Dolly Parton - Bron: Flickr - Fotocredits: Pipilongstockings - (CC BY 2.0)

Countrykoningin Dolly Parton verbreekt niet één, maar twee wereldrecords in het Guinness Book of Records. De 72-jarige zangeres is erg verrast en dankbaar, laat zij via haar Twitter-account weten. 

Dolly Parton scoort twee wereldrecords

Fans van de superster Dolly Parton opgelet! De Amerikaanse zangeres heeft twee wereldrecords verbroken in het Guinness Book of Records. Ze kreeg deze onderscheidingen omdat ze de meeste top 20-hits van de afgelopen decennia op haar neem heeft staan, evenals de meeste hits in de Amerikaanse Hot Country Songs door een vrouwelijke artiest.

In 2016 ging de diva nog op tour in de VS en Canada. In augustus dat jaar, kwam haar meest recente album, ‘Pure & Simple‘ uit.

Dankbaar

De vocaliste was duidelijk geraakt door de eer die haar toekwam in Nashville, waar ze haar prijzen in ontvangst nam.

” Het is geweldig dat ik me nu mag scharen bij al die andere fantastische artiesten, die al eerder een record op hun naam hebben gezet. Je weet nooit waar je werk toe leidt als je ermee bezig bent, maar twee wereldrecords neerzetten…dat maakt me nederig en vooral heel dankbaar.”

I Will Always Love You

Parton zei in het interview met Guinness World Records dat haar lievelingsnummer ‘I Will Always Love You‘ is, dat ze in 1973 schreef.

Het is een emotioneel nummer, waar ik veel gevoel in leg als ik het ten gehore breng.’

Whitney Housten heeft dit nummer in 1992 ook gezongen voor de soundtrack van de film The Bodyguard en stond toen 14 weken op nummer één in de hitlijsten.

Ik heb altijd vanuit mijn hart liedjes geschreven“, aldus Parton. “Ik laat me niet leiden door commercie of wat lekker klinkt op de radio.

YouTube player

 

Bronnen: Nu, YouTube, Bol.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.