Album review: The Pale White komt met nieuwe catchy songs

Geschreven door op 6 november 2018 om 14:28
The Pale White - Fotocredits: Daniel Stark

Op vrijdag 2 november 2018 bracht de rockband ‘The Pale White’ hun nieuwe EP genaamd ‘Take Me To The Strange’ uit. Lees hieronder de review! 

Indie rock trio uit Newcastle à la Arctic Monkeys op punt van doorbreken

Het is alweer twee jaar geleden dat we de drie jongens van The Pale White voor het eerst live zagen en dat liet een zeer goede indruk achter. Het drietal is begin twintig en maakt heerlijke indie rock muziek à la Arctic Monkeys, The Sherlocks en een beetje Foo Fighters. De sets worden met elk optreden strakker, de nummers met elke release catchier en muzikaal beter in elkaar gezet. Afgelopen week brachten zij hun nieuwe EP ‘Take Me to the Strange’ uit.

The Pale White - Fotocredits: Daniel Stark

The Pale White – Fotocredits: Daniel Stark

Nieuwe songs met duidelijke The Pale White-stempel

Opener van de plaat is de fijne track ‘Wisdom Tooth’. Het nummer wordt al enige tijd gedraaid op de nationale Britse radio en sinds een jaar ook live gespeeld. Nu is er dan eindelijk een studioversie van deze fan favourite. De song is catchy, toegankelijk voor de nieuwe luisteraar en heeft een duidelijke The Pale White-stempel.

‘Wisdom Tooth’ gaat over ‘het moeten laten gaan van iets wat je eigenlijk nog niet los kan laten’, ook al weet je dat het beter is. ‘Trapped Nerve’ is een sterke nummer twee. Geen simpel catchy popnummer, maar een muzikaal hoogstandje met gillende riffs en onverwachte wendingen. Een beetje uitsloven is het wel, maar het misstaat de band niet. ‘Panic Attack’ ligt precies tussen bovengenoemde tracks in. Muzikaal weer erg sterk, met rammelende drumbeats en een herkenbaar, bijna poppy refrein en een groovy synth outro. De jongens zijn gek op hun riffjes, en dat horen we duidelijk terug in ‘The Future Is Mine’. Eerlijk gezegd verwacht de redactie dat de toekomst inderdaad in handen van deze jonge band ligt!

Passende afsluiter

Dan hebben we het nog niet eens over de afsluiter van ‘Take Me to the Strange’ gehad. Zodra je ‘End Of Time’ één keer beluisterd hebt, krijg je hem nooit meer uit je hoofd. Gelukkig is dat bij een nummer als dit niet zo’n probleem. We gunnen het de jongens namelijk ontzettend dat ze snel door zullen breken. Die stem van zanger Adam Hope blijft lang hangen en we hopen dan ook dat The Pale White dan ook snel naar Nederland komt.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.