Hans Zimmer komt in 2016 naar Ahoy Rotterdam

Geschreven door op 15 december 2015 om 12:34
Hans Zimmer - Fotocredits: JannikSet1 (Wikimedia Commons)

Hans Zimmer komt op 24 mei 2016 naar Ahoy in Rotterdam. Zimmer is bekend van zijn filmmuziek voor onder andere The Lion King.

Hans Zimmer Live on Tour

De concerten in Rotterdam en Brussel zijn onderdeel van de Europese tour van Zimmer. Die tour voert verder langs Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Polen, Slowakije, Tsjechië, Hongarije, Zwitserland, Oostenrijk, Bulgarije, Luxemburg en Ierland. Op zijn tour neemt de Duitser een koor, een klassiek orkest en een liveband mee.

Hans Zimmer tickets

Kaarten voor Hans Zimmer gaan vrijdag 18 december om 10:00 uur in de verkoop bij Ticketmaster. Op 14 april 2016 treedt Zimmer ook op in Paleis 12 in Brussel. Tickets voor dat concert zijn al bijna uitverkocht.

Soundtracks

Zimmer staat bekend om zijn soundtracks. De Duitse componist heeft soundtracks gemaakt voor tientallen films, waaronder Rain Man, The Lion King, Gladiator, Mission: Impossible II, Hannibal, Pirates of the Caribbean, The Last Samurai, The Davinci Code en Despicable Me. Ook maakte hij de muziek voor de game Call of Duty: Modern Warfare 2.

Met The Lion King won Hans Zimmer in 1995 een Oscar voor de beste filmmuziek. Ook sleepte hij in zijn carrière twee Golden Globes en vier Grammy’s in de wacht.

Pharrell Williams

Zimmer wordt gezien als de een van de beste nog levende soundtrackcomponisten. In zijn 38-jarige carrière werkte hij onder andere samen met supersterren als Elton John, Will.I.Am en Pharrell Williams.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.