Live Report: The Magic Gang in Rotown Rotterdam

Geschreven door op 15 oktober 2018 om 12:55
‘The Magic Gang’ in Rotown, Rotterdam, 10-10-2018 – Foto credits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

The Magic Gang tourt momenteel door Europa en deed op woensdag 10 oktober 2018 Rotown in Rotterdam aan. Artiesten Nieuws was erbij en doet verslag.

Gitaarband uit Brighton

The Magic Gang, Afkomstig uit Brighton (UK), is een lekker ouderwets gitaarbandje. Juist nu er steeds minder van dit soort formaties doorbreken is The Magic Gang een verademing. Begin dit jaar bracht de groep hun debuutalbum uit. Een plaat die zeker aanslaat bij fans van o.a. The Kooks en Weezer.

The Magic Gang stond al eerder in het voorprogramma van The Wombats. Nu zijn de bandleden terug in Europa met hun eigen tournee. Een optreden in Nederland mag dan niet uitblijven, dus stonden de mannen op woensdag 10 oktober 2019 als hoofdact in Rotown Rotterdam.

‘Blue Marble’ in Rotown, Rotterdam, 10-10-2018 – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

‘Blue Marble’ in Rotown, Rotterdam, 10-10-2018 – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Support: Blue Marble

Blue Marble uit Utrecht mag vandaag de avond aftrappen. Het is nog vrij rustig in de zaal wanneer Blue Marble begint. Hooguit veertig man zijn op tijd gekomen om de support-act te zien. Met catchy pop songs wordt het publiek alvast in de juiste stemming gebracht.

De nummers hebben een hoog Rondé en Sue the Night gehalte en laten zich gemakkelijk voor het publiek winnen. Langzaamaan wordt het drukker in de zaal. Het is knap hoe Blue Marble de aandacht van het publiek weet te pakken en vast te houden.

‘The Magic Gang’ in Rotown, Rotterdam, 10-10-2018 – Foto credits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

‘The Magic Gang’ in Rotown, Rotterdam, 10-10-2018 – Foto credits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

The Magic Gang zet verrassend goede show neer

Het is half 10 en tijd voor The Magic Gang. De zaal is ondertussen lekker gevuld en de klanken van ‘Alright’ vullen de zaal.  Een goede opening, want hiermee laten de bandleden allen hun sterke kanten horen. Een lekker rechttoe-rechtaan gitaarspel en goede samenzang.

Tijdens de avond wordt er veelvuldig samen gezongen. Dit komt live goed tot zijn recht in nummers als ‘Jasmine’ en ‘Caroline’. Halverwege de set wordt de vaart er met ‘Take Care’ flink uit gehaald. Normaliter is een rustpuntje in een set best aardig maar dat had hier niet echt gehoeven. Gelukkig herpakken de mannen direct weer met ‘Oh, Saki’, het openingsnummer van hun album. Het publiek geniet en laat dit merken door veel mee te zingen en mee te dansen. Met ‘Your Love’ lijkt het alsof we naar een kruising tussen Jake Bugg en The Beatles luisteren. Hoogtepunt van de set is de afsluiter ‘Getting Along’.

Als toegift geeft The Magic Gang nog een semi akoestische versie van ‘Live Without You’. Na ‘All That I Want Is You’ zit de show erop. Met drie kwartier was dit een korte, maar gelukkig wel een zeer geslaagd set.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.