Nothing But Thieves ontkent beschuldigingen seksueel misbruik

Geschreven door op 17 november 2017 om 12:59
Pinkpop 2022, Nothing But Thieves - foto: Memelord38 - bron: Wikimedia commons (CC BY-SA 4.0)

Nothing But Thieves heeft gereageerd op de beschuldigingen van seksueel misbruik. De Britse band ontkent de beschuldigingen middels een statement op Twitter.

Nothing But Thieves ontkent beschuldigingen seksueel misbruik

Nothing But Thieves heeft publiekelijk gereageerd op de beschuldigingen van seksueel wangedrag. Onlangs doken er berichten op Twitter op, waarin gitarist en toetsenist Dom Craik beschuldigd wordt van ongepast seksueel gedrag. De gitarist zou in 2015 een vrouw bij de keel gegrepen hebben, waarna hij haar tegen de muur duwde en tegen haar wil begon te zoenen.

Het slachtoffer plaatste tevens screenshots van een gesprek dat ze een jaar later met crewleden van de Britse band gehad zou hebben:

“Valse beschuldigingen”

De band ziet zich nu genoodzaakt om te reageren op de beschuldigingen en doet dit middels een statement op Twitter. De band laat weten dat het een zware week achter de rug heeft: “Vals beschuldigd worden van seksueel wangedrag op een publiek forum en dat mensen dit direct geloven, dat doet pijn.”

De rockers vervolgen: “We willen laten weten dat we deze valse beschuldigingen voor 100% ontkennen. We overwegen gerechtelijke stappen tegen deze belastende claims. We nemen dit erg serieus. We hebben enorm veel respect voor vrouwen en we zouden ze nooit op de manier behandelen waar we nu van beschuldigd worden.”

AFAS Live

Nothing But Thieves is momenteel bezig met een grote tour ter promotie van haar onlangs verschenen plaat ‘Broken Machine’. Op vrijdag 24 november staat de band in AFAS Live in Amsterdam. Afgelopen zomer stond de band nog op Lowlands.

 

Bron: NME, BBC

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Nothing But Thieves Nieuws