MOJO, Ziggo Dome en AFAS Live willen in 2030 klimaatneutraal zijn

Geschreven door op 19 januari 2023 om 15:48
klimaatneutraal, Ladies of Soul, Het Grootste Feestcafé van Nederland, De Dijk, Holland Zingt Hazes, Avond van de Filmmuziek, Roué Verveer, The War Of The Worlds, Ladies of Soul, Holland Zingt Hazes, Ziggo Dome - Foto: Shirley de Jong (Wikimedia Commons, Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Unported (CC BY-SA 3.0))

Eventorganisator MOJO en concertzalen Ziggo Dome en AFAS Live willen uiterlijk in 2030 klimaatneutraal en circulair zijn. De bedrijven onthulden donderdag hun plan tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

MOJO, Ziggo Dome en AFAS Live in uiterlijk 2030 klimaatneutraal

MOJO, de Ziggo Dome en AFAS Live streven ernaar om in uiterlijk 2030 hun restafval en Co2-uitstoot naar nul te brengen. Dat maakt duurzaamheidsmanager Kees Lamers bekend tijdens ESNS in Groningen.

“We hebben de Co2-voetafdruk van zeven grote festivals en grote buitenconcerten berekend. Hetzelfde hebben we gedaan voor de evenementen in AFAS Live en Ziggo Dome. De totale voetafdruk van de drie bedrijven op het gebied van energie, eten en drinken, afval, mobiliteit en water is bijna 44.000 ton Co2”, zegt Lamers.

Bezoekers vaker met het OV

Het transport van toeleveranciers, autokilometers van bezoekers en het verkochte eten en drinken zijn gezamenlijk goed voor 95% van de totale uitstoot. Mobiliteit & Transport is met 77% verantwoordelijk voor verreweg de grootste uitstoot van de drie bedrijven samen. Dit wordt veroorzaakt door de vele gereden kilometers van concertbezoekers, crew en toeleveranciers.

Om de doelstellingen te halen, melden de organisaties dat meer mensen gebruik moeten gaan maken van het openbaar vervoer. Zo moet het aandeel mensen dat met het OV komt naar 60% gaan voor grote buitenevenementen en 80% voor shows in de Ziggo Dome en AFAS Live.

Dierlijk naar plantaardig

Het voedselaanbod tijdens evenementen is verantwoordelijk voor 19% van de totale Co2-uitstoot. Daarom stoppen MOJO, Ziggo Dome en AFAS Live uiterlijk in 2030 met de verkoop van voedsel met een grote tot zeer grote klimaatimpact. Zo komt er een grote verschuiving van dierlijk naar plantaardig eten.

Daarnaast meldt MOJO dat het gaat stoppen met het grootschalig inzetten van dieselaggregaten bij grote buitenconcerten en festivals. Het bedrijf gaat investeren in het aanleggen van lokale stroomnetwerken bij buitenlocaties. Tot slot hopen de organisaties ook op medewerking van bezoekers. Ziggo Dome, AFAS Live en de festivals die MOJO organiseert zorgen jaarlijks voor veel restafval, bijvoorbeeld door het afval dat achtergelaten wordt op festivalcampings. MOJO wil het restafval, met hulp van bezoekers, tot nul reduceren.

 

Bron: MOJO, Ziggo Dome, AFAS Live

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
AFAS Live Nieuws · Nieuws · Venues · Ziggo Dome Nieuws