Avenged Sevenfold met grote support naar Nederland

Geschreven door op 9 augustus 2016 om 10:22
Avenged Sevenfold - Fotograaf: Stefan Brending - wikimedia commons

De Amerikaanse metalband Avenged Sevenfold komt naar Nederland! En ze komen niet alleen. Ze nemen in februari 2017 onder andere Disturbed mee!

Avenged Sevenfold

Stefan Brending – wikimedia commons

Avenged Sevenfold concert

Metalfans opgelet: de metalhelden van Avenged Sevenfold komen naar Nederland! Op zaterdag 18 februari 2017 komt de Amerikaanse band naar de Amsterdamse Ziggo Dome. En dat doen ze niet alleen, ze nemen namelijk twee grote bands mee: Disturbed en Chevelle!

Avenged Sevenfold kaarten

Tickets voor het concert zijn onder andere verkrijgbaar via de volgende online verkooppunten:

Topticketshop Download

Een drukke periode

Het is een bewogen anderhalf jaar geweest voor A7X. In juli 2015 kondigde de band aan dat drummer Arin Ilejay uit de band ging, vanwege “creatieve verschillen”. Brooks Wackerman werd de vervanger. Daarna werd de band door Warner Bros aangeklaagd, omdat ze het label wilden verlaten. De band verklaarde dat ze het label wilden verlaten, omdat veel van de mensen die hen in het label geholpen hebben vertrokken waren.

Tegelijkertijd kondigden de Amerikanen aan dat aan het nieuwe album gewerkt werd, en dat deze later dit jaar uit zou komen. Op 31 maart werd een teaser voor het nieuwe album op hun YouTube-kanaal gezet. De laatste keer dat A7X in Nederland te zien was, was op het Pinkpop-festival in 2014, waar ze het grote noodweer op een epische manier binnen lieten komen. Wordt het in 2017 net zo episch?

Alsof de avond nog niet episch genoeg zou zijn, staat het voorprogramma ook vol keihard moois. Eerst is daar Chevelle. De alternatieve metalband warmt het publiek op met muziek geïnspireerd op Tool en Helmet. En Disturbed doet bijna niet onder voor A7X. De band uit Chicago werd in het begin van de zeroes heel groot met het album The Sickness. Tip: neem stevige schoenen mee, want je gaat geen moment rust krijgen deze avond!

 

YouTube player

Bron: Ziggo Dome

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.

Laatste berichten van Artiesten Nieuws (toon alles)

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.