Plannen voor herdenkingsconcerten Motörhead-legende Lemmy Kilmister

Geschreven door op 12 januari 2018 om 13:47
Motörhead (Phil Campbell, Lemmy Kilmister) cropped - Foto: Jessice Branstetter (Flickr, CC BY 2.0)

De overgebleven bandleden van Motörhead hebben plannen voor een aantal speciale herdenkingsconcerten ter ere van Lemmy Kilmister. Dat onthulde gitarist Phil Campbell in gesprek met podcast ‘Rock Talk With Mitch Lafon’.

Herdenkingsconcerten voor Motörhead-icoon Lemmy Kilmister

Er liggen plannen voor een aantal speciale herdenkingsconcerten ter nagedachtenis aan de overleden Motörhead-legende Lemmy Kilmister. Dat onthulde Motörhead-gitarist Phil Campbell op 10 januari in gesprek met de Amerikaanse podcast Rock Talk With Mitch Lafon’. De overgebleven Motörhead-bandleden (Campbell en drummer Mikkey Dee) zouden tijdens de shows gesteund worden door nog onbekende gastartiesten.

Geen wereldtour

Fans van de iconische rockers hoeven geen grote tour te verwachten: “Het plan ligt er, maar het gaat om een paar shows. We gaan er niet mee touren,” aldus de gitarist. “We willen er andere mensen bij betrekken en we moeten ook rekening houden met hun schema’s. We doen enkel een paar speciale shows wereldwijd, wat leuk zal zijn.”

Campbell vervolgt: “Een eerbetoon aan Lem en de hele band, ja. Maar het wordt geen langlopend iets; iedereen is te druk. We willen iets speciaals doen. We proberen er nu aan te werken.”

Phil Campbell and The Bastard Sons

Of Phil Campbell veel tijd heeft om zich op de plannen voor de speciale herdenkingsconcerten te focussen, valt nog te bezien. De gitarist is momenteel namelijk druk bezig met zijn eigen project, Phil Campbell and The Bastard Sons.

De band brengt op 26 januari haar eerste album uit, getiteld ‘The Age of Absurdity’De rockers beginnen niet veel later aan een tour, waarbij ze ook Nederland aandoen. Zo staan Campbell en zijn band dit voorjaar in Patronaat, Metropool en De Pul.

 

Bron: Blabbermouth

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.