AC/DC-gitarist Malcolm Young in februari geëerd tijdens benefietconcert

Geschreven door op 10 januari 2018 om 14:55
Malcolm Young (AC/DC) - Foto: Pandemonium73 (Wikimedia, CC BY-SA 3.0)

AC/DC-gitarist Malcolm Young wordt binnenkort geëerd met een speciaal benefietconcert. De bijzondere herdenking vindt op 17 februari plaats in Melbourne, Australië.

Malcolm Yong geëerd net benefietconcert

Halverwege november 2017 werd de rockwereld opgeschrikt door het overlijden van AC/DC-oprichter en -gitarist Malcolm Young. De legendarische ritmegitarist overleed op 18 november, nadat hij al een tijdje niet meer actief was bij zijn band. Malcolm zag zich in 2014 genoodzaakt om te stoppen bij de iconische rockband, in verband met vergaande dementie.

Young is nog altijd geliefd bij muziekliefhebbers over de hele wereld en wordt binnenkort herdacht tijdens een speciaal benefietconcert in Australië. Het eerbetoon vindt op zaterdag 17 februari, de dag dat AC/DC haar legendarische plaat ‘High Voltage’ in 1975 uitbracht, plaats in het Corner Hotel in Melbourne.

Geplaatst door Whole Lotta Rosie op dinsdag 9 januari 2018

Line-up

Verschillende artiesten hebben al toegezegd op te treden tijdens de herdenkingsshow. Zo meldt Australische media dat onder meer de lokale AC/DC-coverband Whole Lotta Rosie aanwezig zal zijn.

Andere aanwezigen zijn vooraanstaande Australische rockers als Jackie Barnes (Jimmy Barnes Band), Pete Wano en Nat Allison (Suzi Quattro Band), Lachy Doley (o.a. Powderfinger, Joe Bonamassa en Lachy Doley Group) en Paul Christie (Mondo Rock). Later zullen nog meer iconische Australische artiesten aan de line-up toegevoegd worden.

Goed doel

De opbrengsten van de avond worden door de organisatie gedoneerd aan het Australische Dementia Foundation, dat geld inzamelt voor de ‘Spark of Life’-filosofie. Spark of Life gaat over het verrijken van menselijke relaties en het creëren van een positief en ondersteunend klimaat voor mensen met dementie.

 

Bron: Musicfeeds, Eventbrite

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
AC/DC Nieuws · Artiesten · Malcolm Young Nieuws · Nieuws