Festival Report: Zonovergoten tweede editie Central Park Festival

Geschreven door op 29 mei 2018 om 18:06

Vorige zaterdag vond voor de tweede maal het Central Park Festival plaats op evenemententerrein Down Under in Nieuwegein. Artiesten Nieuws was er ook op deze zonovergoten editie weer bij!

Zonovergoten en uitverkochte tweede editie Central Park Festival

Afgelopen zaterdag was de tweede editie van het uitverkochte Central Park Festival op evenemententerrein Down Under in Nieuwegein. Net als vorig jaar was de redactie van Artiesten Nieuws er weer bij. Samen met de andere bezoekers konden we genieten van een heerlijke zonovergoten dag rondom en op het water.

Het was erg warm en helaas werd er zo links en recht dan ook wat geklaagd over de watervoorziening. Gelukkig maakten de artiesten en de relaxte sfeer van het festival alsnog een succes.

HAEVN @ Central Park Festival 2018 - Fotocredits Shali Blok - (Redactie ArtiestenNieuws)

HAEVN @ Central Park Festival 2018 – Fotocredits Shali Blok – (Redactie ArtiestenNieuws)

Muzikaal strakke performance Kensington

Kensington viel in de smaak bij de meeste bezoekers. Voor de bandleden, die onlangs de popprijs 2017 in ontvangst namen, was het optreden een thuiswedstrijd. Het publiek was dan ook zeer enthousiast over het optreden van de heren uit Utrecht. Wat vooral even gezegd mag worden, is dat de performance muzikaal enorm strak in elkaar zat.

Kensington @ Central Park Festival 2018 - Fotocredits Shali Blok - (Redactie ArtiestenNieuws)

Kensington @ Central Park Festival 2018 – Fotocredits Shali Blok – (Redactie ArtiestenNieuws)

Het oude vertrouwde recept van Wipneus en Pim

Halverwege het optreden van Kensington begon in de spiegeltent Wipneus en Pim. Het duo houdt al jaren lang vast aan hun oude vertrouwde recept van muziek en komische spelletjes die ze samen met het publiek spelen. Wat dat betreft was de ronde spiegeltent een prima decor voor deze ervaren dj’s uit Leiden. Later is het de beurt aan producer en dj Snelle Jelle.

Kensington @ Central Park Festival 2018 - Fotocredits Shali Blok - (Redactie ArtiestenNieuws)

Kensington @ Central Park Festival 2018 – Fotocredits Shali Blok – (Redactie ArtiestenNieuws)

Blaudzun bekoort publiek minder

Op het hoofdpodium heeft Blaudzun het stokje intussen overgenomen van Kensington. De muzikant leek echter iets minder populair bij het publiek.

In april bracht Blaudzun nog een nieuw album, genaamd ‘UP‘, uit en kondigde tevens een clubtour door Nederland aan. De plaat is het laatste deel van zijn Jupiter-albumtrilogie. Blaudzun laat vandaag zien dat hij echt een popartiest is, één die ook niet snel buiten zijn vertrouwde grenzen zal gaan. Iets waar sommigen hem juist het liefst zien en andere hem juist op bekritiseren.

Blaudzun @ Central Park Festival 2018 - Fotocredits Shali Blok - (Redactie ArtiestenNieuws)

Blaudzun @ Central Park Festival 2018 – Fotocredits Shali Blok – (Redactie ArtiestenNieuws)

Vrolijkheid van The Brahms

The Brahms wist het publiek al wat meer los te krijgen dan zijn voorganger. Ondanks het warme weer rende de uitgelaten zanger vrolijk over het podium. The Brahms is vooral bekend van de hit ‘Golden’ uit 2015. Tijdens het optreden afgelopen zaterdag waagden de muzikanten zich ook nog aan een cover van David Bowies ‘Hero’.

The Brahms @ Central Park Festival 2018 - Fotocredits Shali Blok - (Redactie ArtiestenNieuws)

The Brahms @ Central Park Festival 2018 – Fotocredits Shali Blok – (Redactie ArtiestenNieuws)

Genieten van HAEVN

HAEVN was de op drie na laatste act die op het podium stond. De band heeft net één dag haar debuutalbum ‘Eyes Closed‘ uit, welke zeer goed ontvangen is. Ook live wist het duo met band zijn muziek goed te brengen. Misschien voor een gedeelte van het publiek nog wat te nieuw om alles mee te kunnen zingen, maar men genoot zichtbaar.

HAEVN @ Central Park Festival 2018 - Fotocredits Shali Blok - (Redactie ArtiestenNieuws)

HAEVN @ Central Park Festival 2018 – Fotocredits Shali Blok – (Redactie ArtiestenNieuws)

Sfeer blijft er goed in bij Chef’Special

Chef’Special paste uitstekend in het festivalprogramma met een opzwepend, funky-rock meets ska. De festivaldag is bijna afgelopen en de sfeer zit er mede dankzij Chef’Special nog goed in.

Chef'special @ Central Park Festival 2018 - Fotocredits Shali Blok - (Redactie ArtiestenNieuws)

Chef’special @ Central Park Festival 2018 – Fotocredits Shali Blok – (Redactie ArtiestenNieuws)

Hoofdact en afsluiter Anouk

Dan is het tot slot de beurt aan de hoofdact Anouk. De zangeres heeft er overduidelijk zin in. Met een goede mix tussen oude en nieuwe nummers is ze een prima afsluiter voor Central Park, wat met een vuurwerkshow tot een mooi einde is gekomen.

Central Park Festival 2018 - Fotocredits Shali Blok - (Redactie ArtiestenNieuws)

Central Park Festival 2018 – Fotocredits Shali Blok – (Redactie ArtiestenNieuws)

Fotoreportage

Check voor nog veel meer foto’s van de artiesten én het festivalpubliek op Central Park Festival 2018 onze fotoreportage. Kijk hier voor de website van Central Park.

 

The following two tabs change content below.
Mijn naam is John Smolenaers, 32 jaar en woonachtig in Weert. Muziek, festivals en theater behoren tot mijn hobby’s. Graag deel ik mijn bezoeken middels Artiestennieuws met jullie!
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Anouk brengt nieuw album: ‘Wen d’r maar aan’ uit Goed nieuws voor fans van Anouk! De Nederlandse zangeres brengt op vrijdag 12 oktober 2018 haar nieuwe album 'Wen d'r maar aan' uit.  Album Anouk 'W...
Fotoreportage: Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! 2018 in Amsterdam Op zaterdag 15 september 2018 vond Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! plaats op meerdere locaties in Nederland. Bekijk hier de foto's van de Amsterda...
Nothing But Thieves in 2019 naar Dauwpop en Vestrock Nothing But Thieves staat in het Hemelvaartweekend op twee festivals in Nederland. Op 30 en 31 mei 2019 betreden de bandleden het podium van Dauwpop e...
Solar Weekend 2018: Snikheet feestje aan de Waterplassen in Roermond De veertiende editie van Solar Weekend Festival aan de Maasplassen in Roermond werd vrijdagmiddag officieel geopend met het welbekende en traditionele...
Festival Report: Bospop beleeft geslaagde 38e editie Bospop 2018 zit erop! Het Limburgse festival beleefde afgelopen weekend haar 38e editie met grote namen als The Mavericks, Live en Zucchero. Artiesten...
Festival Report: Stof happen, jointjes roken en beuken op WOO HAH! 2018 De organisatie van WOO HAH! 2018 had dit jaar een spannende editie voor de boeg. Met de verhuizing van de Spoorzone in Tilburg naar de Beekse Bergen i...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Menu