Rockband Kensington wint Popprijs 2017 op Noorderslag

Geschreven door op 22 januari 2018 om 12:07
Kensington - Fotograaf: Bart Heemskerk - Bron: Wikimedia Commons(CC BY-SA 4.0)

Kensington heeft de Popprijs 2017 gewonnen! Dit werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens het Groningse festival Eurosonic Noorderslag, waar de Utrechtse band per privéjet heen vloog. 

Kensington wint Popprijs 2017

Kensington is al jaren een van de grootste rockbands van Nederland. Dit blijkt uit de vele uitverkochte Ziggo Dome-concerten van de band, en natuurlijk hun opkomende show in de ArenA in 2018. De band werkt hard en wordt daarvoor beloond: de Utrechtse rockers hebben dit jaar eindelijk de Popprijs binnen weten te slepen!

Zaterdagavond 19 januari werd het goede nieuws bekendgemaakt tijdens Eurosonic Noorderslag. De band trad dezelfde avond nog op in Rotterdam Ahoy tijdens Vrienden Van Amstel LIVE!, maar de plannen werden omgegooid, want de mannen moesten hun Popprijs in ontvangst nemen in Groningen. De bandleden zijn per privéjet naar De Oosterpoort in Groningen gevlogen, waar de prijsuitreiking plaatsvond.

“Kroon” op 10 jaar hard werken

3FM-dj Frank van der Lende las het juryrapport voor en reikte de prijs uit. “Het was niet het jaar van de gitaarbands, maar er is er echter eentje een uitzondering,” luidde het juryoordeel. Eloi Youssef, de zanger van de band, sprak van een “kroon” op ongeveer tien jaar hard werken.

Prijs

De prijs bestaat uit een geldbedrag van maar liefst 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay. Bekijk hieronder de video van de uitreiking:

Andere prijswinnaars

Voorgaande jaren ging de Popprijs naar artiesten als Martin Garrix, New Wave, The Common Linnets, De Jeugd Van Tegenwoordig en Anouk. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Stichting Buma Cultuur aan artiesten of bands die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

 

Bron: nu.nl, Trouw

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.