Jan Smit neemt 74e gouden plaat in ontvangst

Geschreven door op 11 januari 2019 om 11:48
Jan Smit - Fotocredits DjurvinH - Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Goed nieuws voor Jan Smit! De Nederlandse zanger heeft zijn 74e gouden plaat ontvangen. Dit keer voor zijn album ‘Met Andere Woorden’.

Gouden plaat voor Jan Smit

Jan Smit is blij verrast met zijn nieuwe gouden plaat. Voor het album Met Andere Woorden heeft hij zijn 74e award in ontvangst mogen nemen. Sinds de releasedatum, donderdag 20 september 2018, zijn er ruim 20.000 exemplaren verkocht.

Met Andere Woorden

Voor zijn meest recente album gooide Smit het over een compleet andere boeg. Normaal schrijft de zangers zijn nummers zelf. Voor ‘Met Andere Woorden’  liet hij dit over aan twaalf collega’s, waaronder Guus Meeuwis, Racoon en Frank Boeijen. Aan BuzzE laat de Nederlandse artiest weten blij verrast te zijn met de gouden plaat:

”Het is absoluut de minst verwachte gouden plaat. Het zijn toch hele andere liedjes. Het is leuk als je zoiets bedenkt, en iedereen ’ja’ zegt, maar ik wist niet of het publiek hier überhaupt op zaten te wachten. Ik heb best wel twijfels gehad over hoe het zou uitpakken. We hebben gemerkt dat dit zowel de oude fans kan bekoren als nieuwe fans aanboort. En ook radiozenders en dj’s die mijn muziek normaal gesproken niet draaien, doen dat nu wel.”

Bron: Twitter, Telegraaf, jansmit.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Sabine van Doornspeek, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Jan Smit Nieuws · Nieuws