5 Koreaanse artiesten die je moet kennen

Geschreven door op 10 juni 2016 om 18:06

Ben jij het zat om steeds maar weer naar dezelfde popmuziek te luisteren? Ga dan op muzikale ontdekkingsreis met deze 5 Koreaanse artiesten!

5 Koreaanse artiesten

Op de radio worden vaak dezelfde pophits gedraaid waardoor je de muziek misschien een beetje zat wordt. Waarom dan niet op een muzikale ontdekkingsreis gaan? Je bent vast wel bekend met de term K-Pop maar Zuid-Korea heeft zo veel meer te bieden dan catchy dance hits. Daarom heeft Artiesten Nieuws een lijst samengesteld met een aantal artiesten die dit bewijzen.

Zico

Oké, toch eerst een ‘typische’ K-Popartiest om het af te leren. Zico is een 23-jarige multitalent die zowel gerespecteerd wordt door de mainstream wereld als de underground hiphopscene. Dat komt doordat hij naast leider van K-popgroep Block B ook zijn edge blijft behouden als solorapper en producer van zijn eigen muziek en de muziek van andere artiesten. Daarnaast kan hij het soms niet laten om andere artiesten goed te dissen in zijn raps. Dit jaar heeft hij een aantal monsterhits uitgebracht die duidelijk laten zien hoe divers hij kan zijn. Zo heeft hij de ruige hit ‘Veni Vidi Vici’, de zomerse ‘Boys And Girls’, de sexy ‘Eureka’ en de mellow ‘I Am You, You Are Me’ waarin hij laat zien dat hij ook kan zingen!

YouTube player

Epik High

Epik High is een alternatieve hiphopgroep die bestaat uit Tablo, Mithra Jin en DJ Tukutz. De drie zijn al sinds 2001 actief maar hebben in 2012 een platencontract getekend met YG, een van de drie grootste muziekbedrijven in Zuid-Korea. Het trio heeft dit jaar opgetreden op Coachella en is daarmee de eerste Koreaanse groep die in de line-up stond van dit festival. In 2014 is het album ‘Shoebox’ uitgekomen die op nummer 1 stond van Billboard World Albums. De meeste lyrics zijn geschreven door de rapper Tablo die ook als soloartiest en producer werkt.

YouTube player

Hyukoh

Hyukoh is een indieband die vooral bekend is geworden door hun verschijning op een populair Koreaans tv-programma. Daardoor werd hun muziek door een groter publiek positief ontvangen. Aangezien (alternatieve) rockmuziek niet zo populair is onder de meeste Koreanen is dat een grote prestatie. Ook in de rest van de wereld beginnen ze erkenning te krijgen. Dit komt vooral door de hits ‘Comes And Goes’ van het album ‘22’ en ‘Wi Ing Wi Ing’ van het album ‘20’.

YouTube player

Dean

Dean is een alternatieve R&B-zanger die de wereld langzaamaan verovert. De 23-jarige heeft een platencontract met Universal en als je naar zijn muziek luistert snap je waarom. Beroemde Koreaanse hiphopartiesten waaronder Zico, Crush, Gaeko, Dynamic Duo, en Zion T. konden het niet weerstaan om een regelrechte hit te scoren met de vocalist. Dean heeft ook Engelstalige nummers opgenomen met Amerikaanse artiesten zoals Anderson .Paak, Eric Bellinger en Jeff Bernat. Zijn fandom is aangestoken door de Deanfluenza en het duurt niet lang meer voordat jij er ook aan moet geloven!

YouTube player

Standing Egg

Om de lijst met 5 Koreaanse artiesten af te sluiten gaan we over op een rustgevende band. Standing Egg is een ‘band’ die akoestische popmuziek maakt. De groep bestaat uit drie ‘Eggs’ die de muziek produceren en componeren. Ze hebben geen vaste vocalisten of muzikanten maar meestal hoor je zanger/gitarist Clover, djembé-speler Hana, en/of contrabasspeler Han Gyul. Soms werken de Eggs ook met andere artiesten zoals de beroemde actrice/zangeres Park Shin Hye. De liedjes die de muzikanten maken zijn rustig en vrolijk zodat je zorgen even weg gaan.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · ·
Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes