Adele brengt dit jaar geen nieuw album uit

Geschreven door op 10 oktober 2014 om 15:26
Adele - Fotocredits: kristopher Harris (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)

Adele zal dit jaar geen nieuw album uitbrengen. Dit komt toch als een verrassing, zeker omdat de Britse zangeres daar eerder wel naar hintte. 

Adele’s platenmaatschappij, XL, heeft echter kenbaar gemaakt dat er niets nieuws uit gaat komen. Rolling Stone heeft tevens een financieel rapport van het platenlabel geciteerd, waarin staat dat er geen plannen zijn om nieuw materiaal van Adele in de komende drie maanden uit te brengen. In het report staat dat “er geen nieuwe releases van Adele in 2014 plaats zullen vinden en er zodoende een daling in XL’s winst en omzet te zien is.”

Eerder geruchten album Adele

Eerder dit jaar hintte Adele wel naar een nieuw album. Op het moment dat ze op 5 mei de leeftijd van 25 jaar achter zich liet en het 26ste levensjaar inging, meldde ze dat haar fans ’25’ later dit jaar nog terug zouden zien. Aangezien Adele’s platen allemaal vernoemd zijn naar de leeftijd die ze had toen ze de plaat schreef (19 & 21), was de link door de fans gauw gelegd.

Daarnaast claimde OneRepublic frontman Ryan Tedder dat hij werkte aan een nieuw Adele album en meldde Phil Collins dat hij samen met Adele liedjes aan het schrijven was. Desondanks zijn die geruchten nu dus ontkend door haar platenmaatschappij, XL.

 

Adele

Adele Laurie Blue Adkins, zoals de zangeres volledig heet, werd op 5 mei 1988 geboren in London en is (zodoende) een Engelse popzangeres. In 2008 brak ze voor het grote publiek door met haar album 19 en singles als Chasing Pavements en Make You Feel My Love. In 2010 en 2011 kwam haar muzikale loopbaan in een stroomversnelling door hits als Rolling in the DeepSet Fire to the Rain en Someone Like You. In 2012 schreef ze tevens het nummer Skyfall, voor de gelijknamige James Bond-film.

Beluister hieronder hit Rolling in The Deep, die in Nederland maar liefst zeven weken op nummer 1 stond.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Adele Nieuws · Artiesten · Nieuws