Adele in onderhandeling met platenmaatschappij Sony [Gerucht]

Geschreven door op 13 oktober 2014 om 9:46
Adele - Fotocredits: Kristopher Harris (Wikimedia Commons - CC BY 2.0)

Adele zou binnenkort wel eens haar platenlabel XL kunnen verlaten om zich aan te sluiten bij Sony. Dat meldt de Britse krant Mirror.

Adele staat in de Verenigde Staten al wel onder contract bij Sony, maar in de rest van de wereld beheert XL Recordings nog altijd de releases.

Adele vs. XL Recordings

Toch zal XL Recordings, waar Adele nog onder contract staat, zich niet zonder slag of stoot gewonnen willen geven. Sony zou namelijk tachtig miljoen pond voor de Britse zangeres neer moeten tellen. Daarnaast staat in het contract van de Britse zangeres met XL Recordings dat Adele nog een derde album moet afleveren.

Ten tijde van schrijven kunnen Adele en XL het echter nog steeds niet eens worden over een derde studioalbum, de opvolger van de plaat 21, die alweer uit 2011 dateert. Enkele dagen terug meldden wij in een artikel ook al dat datzelfde derde studioalbum dit jaar niet meer zal verschijnen, ondanks eerdere hints van de zangeres. De huidige ontwikkelingen zou dus ook inzicht kunnen geven in de redenen waarom dat album zo lang op zich laat wachten.

 

Adele’s mogelijke deal met Sony

Volgens de geruchten zou een mogelijke deal met Sony, die geldt als één van de grootste deals in de geschiedenis. ervoor zorgen dat de zangeres haar eigen platenlabel krijgt binnen de Sony-franchise. Daarnaast zou een geslaagde onderhandeling kunnen leiden tot een allereerste tour van de superster.

 

Adele

Adele Laurie Blue Adkins, zoals de zangeres volledig heet, werd op 5 mei 1988 geboren in London en is (zodoende) een Engelse popzangeres. In 2008 brak ze voor het grote publiek door met haar album 19 en singles als Chasing Pavements en Make You Feel My Love. In 2010 en 2011 kwam haar muzikale loopbaan in een stroomversnelling door hits als Rolling in the DeepSet Fire to the Rain en Someone Like You. In 2012 schreef ze tevens het nummer Skyfall, voor de gelijknamige James Bond-film.

Beluister hieronder hit Rolling in The Deep, die in Nederland maar liefst zeven weken op nummer 1 stond.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Adele Nieuws · Artiesten · Nieuws · Roddels