Nominaties Buma NL Awards 2014 bekend!

Geschreven door op 8 september 2014 om 13:46
Logo: Buma NL - Bron: Persbericht BUMA NL

De nominaties voor de Buma NL Awards op 18 september zijn bekend! Maarliefst 19 artiesten zijn genomineerd voor alweer de vijfde editie van de Awarduitreiking.

Buma NL Awards

Maar liefst 19 Nederlandse artiesten, verdeeld over zeven categorieën, hebben onlangs een nominatie ontvangen voor de Buma NL Awards, de belangrijkste onderscheidingen binnen de Nederlandstalige muziekcultuur. Django Wagner, Jeroen v/d Boom en René Froger ontvingen ieder twee nominaties. De prestigieuze muziek vakprijzen worden 18 september uitgereikt tijdens Buma NL Awards, het grootste evenement ter promotie van de Nederlandstalige muziek.

And the nominees are…

De Buma NL Awards, die dit jaar voor de vijfde keer door Buma Cultuur worden uitgereikt, worden gekozen door een jury die is samengesteld uit professionals in de muziekindustrie. Zij hebben voor deze editie in zeven categorieën de nominaties vastgesteld.

In de categorie Beste Zanger zijn Django Wagner, Frans Duijts en Jannes genomineerd, bij de vrouwen Sieneke, Marianne Weber en Samantha Steenwijk. Als Beste Talent gaan de nominaties naar Henk Dissel, Theodoor en Susanna Veldmeijer. Als beste auteurs heeft de vakjury dit jaar Waylon v/d Heijden, Jan Smit en Emile Hartkamp genomineerd. De Toppers doen het goed dit jaar: Samen met Django Wagner en Frans Bauer dingen ze mee naar Beste Live act en daarnaast zijn Jeroen v/d Boom (met Nanana) en René Froger (met Juich”voor”NL) genomineerd in de categorie Beste Videoclip waarin ook Ancora met Vrij”als”de”Wind is opgenomen.

Gordon maakt met Kom”eens”Dichterbij kans op een Award in de categorie beste Single, waar hij het moet opnemen tegen Jelle B met Annabella en het nummer Vrouwkes van de Snollebollekes.

Musicalster en tvUpresentatrice Antje Monteiro zal op de feestelijke slotavond van Buma NL in Den Bosch de Awards aan de winnende artiesten uitreiken. Er zal die avond weer een Life Time Achievement Award uitgereikt worden.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Antje Monteiro Nieuws · Artiesten · Buma Nieuws · Nieuws