Gitarist Jan de Witte verlaat 3JS voor solo-carrière

Geschreven door op 19 april 2019 om 16:03
3JS - Acoustic Christmas - Fotocredits: Hans-Peter van Velthoven - Bron: (Wikimedia Commons) - (CC BY-SA 2.0)

Jan de Witte verlaat de 3JS om zich te kunnen focussen op zijn solo-carrière. Dit laat de gitarist weten via een video op de officiële sociale media van de band.

Jan de Witte verlaat 3JS

Op vrijdag 19 april 2019 heeft Jan de Witte bekendgemaakt dat hij de 3JS zal verlaten. Dit vertelt de gitarist in een video op de Instagram-pagina van de band. “Het is geen makkelijke beslissing geweest en het heeft mij de nodige nachten wakker gehouden, maar ik stap uit de 3JS”, aldus De Witte.

In de clip geeft de muzikant ook een reden voor zijn vertrek. “Ik heb de afgelopen jaren een hoop geleerd en ik ben enorm gegroeid als muzikant, mede door Jan en Jaap. Ik heb ook een hoop geleerd over mijzelf en ik ben erachter gekomen dat de droom die ik eigenlijk al mijn hele leven heb waarin ik gitarist/frontman/zanger van mijn eigen band ben, mij blijft achtervolgen”, vertelt de 31-jarige artiest.

Solo-carrière

In de zes jaar dat hij lid was van de Volendamse band, heeft De Witte al zijn vrije tijd gewijd aan zijn solo-project. Drie maanden geleden maakte de gitarist de naar eigen zeggen lastige beslissing om zich hiervoor honderd procent in te zetten. Dit paste echter niet in het drukke schema van de 3JS. Zelf laat de muzikant weten hoopvol te zijn. “Ik geloof in het project, in mijn muziek en ik wil het een eerlijke kans geven”.

Vervanger

De vraag wie De Witte vervangt in de 3JS is reeds beantwoord. De 27-jarige Robin Kuller volgt de gitarist op. Hoewel zijn naam in eerste instantie niet met de letter ‘J’ begint, stelt het nieuwe bandlid de fans van de groep gerust. In de video op Instagram vertelt Kuller namelijk dat zijn doopnaam Robin Johannes is, waardoor de formatie vooralsnog uit drie J’s bestaat.

De nieuwkomer geeft aan enthousiast te zijn over zijn toekomst bij de groep. “Ik heb enorm veel zin om in te stappen in de band. Ik zal de komende tijd keihard aan de bak moeten om Jan de Witte te vervangen. Ik ken de jongens al langer en we hebben in het verleden ook wel samengewerkt dus dat gaat zeker goed komen”, aldus Kuller.

 

Bron: Instagram: driejs

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
3Js Nieuws · Aankondigingen · Artiesten · Nieuws · Roddels