Deze vijf videoclips zijn genomineerd voor ‘Best Music Video’ Grammy Awards 2018

Geschreven door op 30 november 2017 om 12:47
Muziekindustrie, Grammy Awards - Bron Flickr - Fotocredits Colby Sharp - (CC BY 2.0)

De nominaties voor de Grammy Awards 2018 zijn bekend! Hoog tijd om eens te kijken naar de genomineerden voor de ‘Best Music Video’ van de Grammy Awards 2018.

Best Music Video 2018

Eerder werden de genomineerden bekendgemaakt voor de Grammy Awards van 2018. Een categorie die deze keer extra omstreden is, is de ‘Best Music Video’. Het gezelschap dat hiervoor wordt genomineerd bestaat zowel uit supersterren als minder bekende muzikanten. Ben je nog niet bekend bent met de vijf video’s voor deze felbegeerde prijs? lees dan verder!

Beck – Up All Night

Zanger Beck Hansen is genomineerd met zijn videoclip voor ‘Up All Night’ van het album ‘Colors‘. De video is duidelijk niet gericht op de artiest achter het nummer. In de clip zien we daarentegen een jong meisje, in het bezit  van een harnas en een wapen, haar vriend redden. De clip bestaat uit een gezonde mix van visuele effecten en een jonge vrouwelijke superheld.

YouTube player

Jain – Makeba

De Franse zangeres Jain is ook genomineerd met de videoclip van de track ‘Makeba’, afkomstig van het album ‘Zanaka‘. De zangeres wordt gezien als één van de meest sexy underground acts van de afgelopen jaren. De visuele misleidingen in de video zijn creatief, uiteenlopend en buitengewoon. Dit benadrukt alleen maar de goede track van de artiest.

YouTube player

Jay-Z – The Story of O.J.

Jay-Z is misschien wel de bekendste uit dit lijstje. Met zijn track ‘The Story of O.J.’ van het nieuwste studioalbum ‘4:44‘ maakt de rapper grote kans op de ‘Best Music Video’ onderscheiding. ‘The Story of O.J.’ heeft een geanimeerde videoclip die overduidelijk erg vakkundig is uitgevoerd. De video herinterpreteert de muziekmagnaat als een ouderwets stereotype cartoonfiguur.

YouTube player

Kendrick Lamar – Humble

Met zijn muziekvideo ‘Humble’ afkomstig van het album ‘Damn.‘ maakt Kendrick Lamar zonder meer kans op deze prijs. Met zijn video haalde de rapper al een MTV VMA binnen voor ‘video van het jaar’. De videoclip bevat veel visuele effecten (wat tegenwoordig noodzakelijk lijkt om genomineerd te worden) en er zijn religieuze en politieke commentaren.

YouTube player

Logic – 1-800-273-8255 ft. Alessia Cara, Khalid

De Amerikaanse rapper Logic is eveneens genomineerd met zijn videoclip ‘1-800-273-8255’ afkomstig van het album ‘Everybody‘. Deze muziekvideo wordt gezien als de meest ontroerende en aangrijpende van het stel. Logic’s onwaarschijnlijke hitsingle met de moeilijk uit te spreken naam is een geweldig voorbeeld van hoe een muziekvideo je binnen een paar minuten emotioneel kan raken. Mocht de clip winnen dan is dat een krachtige boodschap naar LGBT-jongeren wereldwijd.

YouTube player

Andere nominaties

Check via de officiële website van de Grammy’s alle genomineerden voor de overige categorieën.

 

Bron: Fuse.tv, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.