Live Report: The Boxer Rebellion in Hedon, Zwolle

Geschreven door op 2 oktober 2017 om 15:48
The Boxer Rebellion - Foto: Nan Palmero (Flickr) (CC BY 2.0)

Op vrijdag 29 september stond de Britse rockband The Boxer Rebellion in Hedon, Zwolle. Artiesten Nieuws was erbij en genoot van een fantastische show.

Live Report: The Boxer Rebellion in Hedon, Zwolle

Om 19:00 uur was het allereerst de beurt aan voorprogramma Victories At Sea. De driekoppige band is onder andere bekend van het nummer ‘Stay Positive’. In 2015 braken de heren door met hun album ‘Everything Forever’. Ook stonden ze al in het voorprogramma van Editors.

The Boxer Rebellion is groot fan van de Britten en nodigde hun daarom ook uit als voorprogramma. Wij snappen wel waarom! De band speelde erg strak met tijdloze beats en heftige gitaareffecten. Hier gaan we nog veel meer van horen!

‘What The Fuck’

Na het voorprogramma is het tijd voor de hoofdact van de avond: The Boxer Rebellion. De band trad op 29 september niet alleen op in Hedon, maar kwam die dag ook met de nieuwe single ‘What The Fuck’. Natuurlijk speelde de band de nieuwe track ook live! Het nummer was nog nooit eerder voor publiek gespeeld, maar toch zongen de aanwezige fans uit volle borst mee.

The Boxer Rebellion in Hedon - Foto: Kim van Wijk (ArtiestenNieuws)

The Boxer Rebellion in Hedon – Foto: Kim van Wijk (ArtiestenNieuws)

Nieuwe tracks

Naast ‘What The Fuck’ speelde de band nog twee nieuwe tracks: ‘Goodnight’ en ‘Love Yourself’. De band werd bij alle drie de tracks begeleid door een cellist. Bijzonder, want normaal staat de band altijd met zijn vieren op het podium.

Toen frontman Nathan de track ‘Love Yourself’ aankondigde, meldde hij dat het niet om de gelijknamige track van Justin Bieber ging. The Boxer Rebellion schreef haar track al voor Bieber zijn nummer uitbracht en volgens Nathan is hun nummer ook wel iets beter.

‘Goodnight’ werd deels akoestisch gespeeld. De mooie woorden “Don’t say goodnight, don’t say goodnight when it’s not right,” schalden door de zaal. Het publiek was er merkbaar stil van.

Band duikt het publiek in

Na de track ‘If You Run’ besloten zanger Nathan en gitarist Andrew het publiek in te duiken. Het duo liep de zaal in om daar vervolgens ‘Redemption’ te spelen. Een aantal gelukkige fans kregen de kans om met de heren mee te zingen, waar Nathan de fans voor bedankte.

De zanger en gitarist klommen vervolgens terug het podium op om de show te vervolgen. Toen de intro klonk van ‘Diamonds’, pakte Nathan zijn microfoon van de standaard af. Halverwege het nummer sprong hij weer van het podium, om het publiek bij het laatste refrein te trakteren op een a capella stuk. De frontman ging duidelijk volledig op in zijn muziek.

The Boxer Rebellion in Hedon - Foto: Kim van Wijk (ArtiestenNieuws)

The Boxer Rebellion in Hedon – Foto: Kim van Wijk (ArtiestenNieuws)

Contact met publiek

Na afloop van de shows kregen fans de kans om de band te ontmoeten bij de merchandise-stand. Hier nam de zichtbaar blije band alle complimenten en zelfs tekeningen van haar fans in ontvangst. Eén van de fans ontving een plectrum van frontman Nathan, als bedankje voor een tekening.

Nieuw album

Hoewel de mannen druk bezig waren met het signeren van alle merchandise, hebben we ze gelukkig nog kort kunnen spreken over hun nieuwe album! De heren, die onlangs hun nieuwe plaat ‘Ghost Alive’ aankondigden, lieten weten zelf ook niet te kunnen wachten tot de release van het album.

De band onthulde alvast dat ‘Ghost Alive’ een stuk meer ‘low key’ wordt, met strijkers en verschillende lagen. Anders dan de voorgaande twee platen dus! Nathan, de in Tennessee geboren Londenaar, verklapte alvast dat we het album geweldig gaan vinden! ‘Ghost Alive’ moet begin januari verschijnen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.