Live Report: Gavin James geeft prachtige show in AFAS Live

Geschreven door op 13 oktober 2017 om 11:23
Gavin James - (Bron: Persbericht Paaspop)

Op vrijdag 6 oktober stond de Ierse zanger Gavin James in een uitverkochte AFAS Live in Amsterdam. Artiesten Nieuws was erbij en genoot van een prachtige show.

Gavin James in AFAS Live

Op vrijdag 6 oktober was het podium in AFAS Live van niemand minder dan Gavin James, de 26-jarige Ierse singer-songwriter. James, die in 2017 ook nog op Pinkpop en in de Eindhovense Effenaar te vinden was, werd ondersteund door support acts Brian McGovern en Craig Gallagher. Artiesten Nieuws was aanwezig en genoot van een prachtige avond!

Support acts: Brian McGovern en Craig Gallagher

Allereerst was het de beurt aan support act Brian McGovern. De zanger is nog niet heel erg bekend, maar is zeker wel een opkomend artiest. Hij speelde onder andere de nummers van zijn onlangs verschenen EP ‘Wife’.

Na McGovern was het de beurt aan de Ierse singer-sogwriter Craig Gallagher. Gallagher, die door Brian McGovern op piano begeleid werd, is één van de beste vrienden van Gavin James. Niet gek dus dat de zanger al van begin af aan in het voorprogramma van James staat! Dit zorgde ook in Nederland voor bekendheid.

In maart stond Craig nog in de kleine zaal van Paradiso in Amsterdam. Het concert werd opgenomen en kwam in juni uit als album, genaamd ‘Live In Amsterdam’. Met zijn loepzuivere stem en zijn emotionele liedjes wist Gallagher, die ook nog een nummer samen met McGovern zong, het publiek in AFAS Live stil te krijgen.

Gavin James opgewekt

Na de voorprogramma’s was het hoog tijd voor de hoofdact van de avond: Gavin James. De roodharige zanger betrad opgewekt en lachend het podium. James begon gelijk met één van zijn intieme en akoestische nummers ‘Till The Sun Comes Up’. Maar zeker niet alle nummers waren akoestisch. De Ierse zanger had ook een band meegenomen, wat voor veel variatie tussen de nummers zorgde.

James begon veel van zijn nummers alleen met zijn gitaar, waarna de band bij het refrein inviel. Met zijn hoge stem en gevoelige liefdesliedjes wist hij de harten van vele mensen te raken. Helaas speelde de singer-songwriter vanavond geen akoestische songs in het publiek, iets wat hij bij voorgaande concerten wel deed.

Gavin James in AFAS Live - Foto: Kim van Wijk (Artiesten Nieuws)

Gavin James in AFAS Live – Foto: Kim van Wijk (Artiesten Nieuws)

Nieuwe nummers

Naast de bekende nummers speelde de 26-jarige Ier ook een aantal nieuwe nummers, zoals ‘Boxes’, ‘Cigarette Break’ en ‘Hearts On Fire’. Voordat de zanger begon met ‘Boxes’, bedankte hij zijn ouders voor de steun die zij hem gegeven hebben. Zijn ouders, die in de zaal aanwezig waren, begonnen te zwaaien en te juichen.

‘Hearts On Fire’

Bij de intro van track ‘Hearts On Fire’ kwam plotseling een cameraman het podium op gelopen. Gavin vertelde dat dit nummer zijn nieuwe singel zou worden en dat de videoclip over twee weken uit zou komen. Omdat dit concert zijn grootste concert ooit was in Nederland, was de singer-songwriter van plan om de video voor dit nummer in AFAS Live op te nemen.

Het plan was dat het publiek tijdens het nummer op de grond moest gaan zitten. Wanneer de band zou invallen, moesten de fans opstaan en gaan springen. Voor degenen die op de tribune zaten, was het een mooi plaatje: 5.000 vrolijke, op en neer springende mensen.

Grappen

Gavin James leek bij tijd en wijle wel een komiek. Met zijn vele grappen vermaakte hij het publiek tussen zijn liedjes door en zo bleef het leuk om naar hem te luisteren.

De zanger probeerde ook om Louis Armstrong na te doen bij zijn cover van ‘What A Wonderful World’. Gavin moest zijn poging om de lage stem van Armstrong te imiteren een paar keer overdoen, maar tot verbazing van velen lukte het hem nog best aardig!

Gavin James in AFAS Live - Foto: Kim van Wijk (Artiesten Nieuws)

Gavin James in AFAS Live – Foto: Kim van Wijk (Artiesten Nieuws)

Drie Ierse vrienden

Het slotakkoord van de avond verzorgde James samen met zijn supportacts Brian McGovern en Craig Gallagher. Het trio zong samen een cover van het Bruce Sprinsteen nummer ‘Dancing in the Dark’, terwijl zeepbellen de lucht in werden geblazen.

De prachtige avond werd door het trio afgesloten met een mooie ode aan de onlangs overleden zanger Tom Petty. De drie Ierse vrienden speelden een cover van de track ‘Free Fallin’. Een passend slot van een prachtige avond!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.