Alle evenementen met 100+ bezoekers afgelast

Geschreven door op 12 maart 2020 om 15:31
Rhythm & Blues, evenementen, SiR, Georgia, Venice, Issam Harris, neurosis, popconcert, Concert, publiek, show, optreden - Bron Pexels (Creative Commons Zero (CC0) license)

Alle evenementen met meer dan honderd bezoekers in Nederland worden afgelast, zo meldt minister Bruins. Het besluit is genomen naar aanleiding van de massale uitbraak van COVID-19, ook wel bekend als het coronavirus.

Alle evenementen met 100+ bezoekers afgelast

Alle concerten, festivals en theatershows met meer dan honderd bezoekers gaan voorlopig niet door. Volksgezondheidsminister Bruno Bruins deelde het nieuws zojuist op een ingelaste persconferentie, waar ook minister-president Mark Rutte sprak. De maatregel wordt genomen vanwege de massale uitbraak van coronavirus COVID-19 en is tot zeker 31 maart van kracht.

Reacties

Verschillende partijen binnen de entertainmentwereld inmiddels gereageerd op het nieuws. Kaartverkoper Ticketmaster laat op een speciale webpagina weten dat kaarthouders een e-mail krijgen met alle informatie, indien een concert wordt afgelast of uitgesteld. Concertorganisator MOJO probeert concerten die gepland staan tot en met 31 maart zoveel mogelijk te verplaatsen naar latere data. De organisator deelt op zijn website een lijst met concerten die getroffen zijn door de maatregel.

De drastische maatregel heeft ook grote gevolgen voor concertzalen en theaters. Poppodia als 013 en Paradiso kijken per show naar de mogelijkheden om deze te verplaatsen:

 

Bron: Persconferentie

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Robin de Roode, redacteur bij Artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Nieuws