Interview Knocked Loose: “De naam Knocked Loose hoort nu bij ons, het staat leuk op bandshirts!”

Geschreven door op 14 december 2016 om 16:57
Knocked Loose - Foto: matthew vincent web

Maandag 28 november, de dag dat Knocked Loose samen met Landscapes, Counterparts en Expire het Haarlemse poppodium Patronaat op z’n kop mag zetten! Wij spraken eerder al met de vocalist van de band Landscapes, maar wij hadden ook de eer om de heren van Knocked Loose nog even te spreken voor hun optreden!

Na het interview met Landscapes is het tijd om wat vragen te stellen aan de heren van Knocked Loose. Drummer Kevin komt ons vertellen dat ze iets later zijn, want er moet eerst nog even een snelle soundcheck gedaan worden. Prima! Ruim 15 minuten voordat ze op moeten verschijnen drummer Kevin Kaine en vocalist Bryan Garris. Ultra relaxed, aan niets is te merken dat de heren over een kwartier op het podium moeten staan om een keiharde show neer te zetten.

Allereerst, leuk dat jullie even tijd voor ons hebben! Hoe is het om in Nederland te zijn?

Het is hier echt geweldig! De gastvrijheid is fantastisch en dit is zeker een van de tofste plekken waar we tot nu toe geweest zijn! Het eten is hier ook echt heel erg lekker, haha!

Hoe hebben jullie de muzikale richting van de band bepaald, waren jullie het er allemaal meteen over eens?

We hebben wat verschillende dingen geprobeerd. Ons proberen te richten op alleen hardcore en alleen metal, maar daar waren we niet tevreden over. Toen hebben we alles omgegooid en er meer ons eigen ding van proberen te maken, totdat we ons er wel comfortabel bij voelden. Nu is het meer een geheel, zonder dat we afgezaagd zijn zeg maar. We halen onze inspiratie ook van verschillende kanten, we luisteren allemaal naar verschillende muziek waar we dan weer invloeden van proberen te gebruiken.

Het album moest een geheel worden, maar ook vermakelijk zijn om naar te luisteren.  Gelukkig zijn de reacties wel heel erg positief!

Jullie album Laugh Tracks kwam twee maanden geleden uit. Hoe wordt het album ontvangen?

Het was een zenuwslopende ervaring, omdat er veel nummers opstaan. We maken muziek die we zelf tof vinden, maar je weet natuurlijk nooit hoe het publiek erop reageert.  Het album moest een geheel worden, maar ook vermakelijk zijn voor de luisteraar. Gelukkig zijn de reacties wel heel erg positief, veel beter dan we van tevoren verwacht hadden! Daar zijn we natuurlijk ontzettend dankbaar voor!

We maken muziek die we zelf tof vinden, maar je weet natuurlijk nooit hoe het publiek erop reageert

Halen jullie inspiratie uit een bepaald soort muziek en zijn jullie geïnspireerd door een bepaalde artiest/band?

Haha, dat is het lastige gedeelte. We luisteren allemaal naar andere muziek, als we het nu aan de rest zouden vragen zou iedereen een ander antwoord geven, haha! We zijn natuurlijk allemaal opgegroeid met een bepaald soort muziek waar we onze inspiratie ook wel uit halen en hebben gehaald. We hebben ons nooit gefocust op een bepaalde band, maar meer op een bepaalde periode. De periode toen we allemaal begonnen te luisteren naar wat heftigere muziek. We waren heel jong en de cultuur was voor ons heel erg inspirerend! We vonden vrijwel alle bands interessant en we konden overal onze inspiratie wel vandaan halen.

Jullie zijn nog niet zo lang bezig (drie jaar), wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

We zijn nu net begonnen met de tour in Europa en het is tot nu toe echt geweldig! We willen dat vooral blijven doen, het is heel erg tof om iedere dag weer wakker te worden in een nieuwe stad. Onze volgende tour is in Australië en daar kijken we nu ook al erg naar uit! We zijn ook al bezig met het plannen van nieuwe dingen voor volgend jaar, omdat we dit echt willen blijven doen. Reizen, toeren, iedere avond een show spelen. Het is geweldig om daar druk mee bezig te zijn. Kortom: we willen op zoveel mogelijk plekken komen als mogelijk is!

Hoe is het om op tour te zijn met Landscapes, Counterparts en Expire?

Het zijn stuk voor stuk geweldige mensen! We hebben de jongens van Landscapes pas net ontmoet, maar we hebben een geweldige tijd met ze. Het is onze derde tour met Expire en tweede met Counterparts en het zijn allebei geweldige bands. Het is een eer dat we mee mogen met deze afscheidstour van Expire. De mannen van Counterparts zijn ook erg goede vrienden geworden. Dus dit zal zeker niet de laatste tour met hun zijn. Het is tevens de favoriete band van onze gitarist, dus het feit dat hij ze iedere avond weer opnieuw kan zien is fantastisch! Het is geweldig om een vriendschap op te bouwen met iedereen. Deze tour is geweldig, ja!

Het is geweldig om een vriendschap op te bouwen met iedereen, deze tour is geweldig!

Zijn er nog bands waar jullie ooit mee op tour zouden willen gaan?

We vinden vrijwel alles wel leuk, we zijn er altijd voor in om met nieuwe bands op tour te gaan. We staan overal wel voor open en zijn wat dat betreft wel open minded. Het lijkt ons leuk om een poppunk-tour te gaan doen. Er is ook een band in Amerika waar we graag nog een keer mee op tour zouden willen gaan. Dat zijn ook goede vrienden van ons. Maar hun zijn druk en wij zijn druk, dus we hopen dat onze schema’s een keer overeen komen, zodat we een keer een tour kunnen plannen!

Zijn er specifieke dingen die jullie missen als jullie op tour zijn?

Kevin: Mijn familie, absoluut. Mijn broer, zus en mijn ouders zijn nu thuis en hun zijn absoluut de personen die ik het meeste mis als ik op tour ben.
Bryan: Mijn vriendin, mijn broer, familie. Mijn broer en mijn vriendin zijn mijn absolute beste vrienden, dus die mis ik natuurlijk wel heel erg!

Wat zijn de grootste verschillen tussen het spelen op een festival en een clubshow?

We hebben maar op een paar festivals gespeeld als je het vergelijkt met hoeveel clubshows we gedaan hebben. Wanneer je op een festival speelt, speel je voor zoveel mensen die waarschijnlijk nog nooit van je band gehoord hebben. Dat gedeelte van een festival is erg leuk, omdat je de kans hebt om je band aan veel nieuwe mensen te laten horen. Wat je absoluut nodig hebt als band, je wil dat meer mensen naar je muziek gaan luisteren. Daar zijn festivals absoluut een goede gelegenheid voor.

Een groot verschil is wel dat festivals veel langer duren. Dat bedoelen we niet meteen negatief, maar je maakt veel lange dagen en dat kan soms erg vermoeiend zijn. Het is ook leuk dat je op festivals veel nieuwe bands kan ontdekken, wij krijgen zelf ook de kans om veel nieuwe bands te zien, wat erg leuk is natuurlijk. Clubshows zijn altijd erg tof, dit omdat die mensen vaak echt bekend zijn met je muziek. Het geeft een goed gevoel wanneer mensen onze muziek kennen!

Wanneer je op een festival speelt speel je voor zoveel mensen die waarschijnlijk nog nooit van je band gehoord hebben. Dat gedeelte van een festival is erg leuk, omdat je de kans hebt om je band aan veel nieuwe mensen te laten horen.

We zijn alweer aangekomen aan de laatste vraag. We zijn wel benieuwd naar het verhaal achter de naam ‘Knocked Loose’, hoe zijn jullie daarbij gekomen?

Haha, toen we net begonnen hadden we een andere naam. We waren aangekondigd voor een festival en stonden op dat affiche met onze bandnaam. Totdat we ineens bericht kregen van een band met dezelfde bandnaam die ons voor de rechter wou slepen. We moesten natuurlijk razendsnel opzoek naar een nieuwe naam. We hadden een aantal opties, maar werden het er niet echt over eens. Totdat iemand zei: Knocked Loose! We hadden niet veel tijd meer aangezien dat optreden er ook al aan zat te komen, dus we dachten: waarom niet? Haha! Die andere band met die bandnaam bestaat trouwens niet meer…

De naam Knocked Loose hoort nu bij ons, en het staat leuk op bandshirts haha!

Gelukkig zijn jullie in ieder geval succesvoller dan die andere band. Maar jullie zouden je naam dus nog terug kunnen veranderen!

Haha, ja dat dan weer wel! En dat zou inderdaad wel kunnen nu, maar dat doen we niet. Iedereen kent ons nu onder deze naam, het zou raar zijn als we het ineens zouden veranderen. We hebben nu alles opgebouwd onder deze naam, eigenlijk zijn we er nu helemaal aan gewend en er blij mee. De naam Knocked Loose hoort nu bij ons, en het staat leuk op bandshirts!

Na de laatste vraag hebben de heren nog een paar minuten voordat ze het podium op moeten. Razendsnel doen ze dat, want wanneer wij bezig zijn met onze spullen op te bergen horen we de muziek van Knocked Loose al door de speakers. De avond is begonnen, de oordoppen gaan in en de veters worden gestrikt, wij zijn er helemaal klaar voor!

Ben jij benieuwd naar wat we van het optreden vonden? Lees dan ook onze review!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Interviews · Knocked Loose Nieuws · Nieuws