Live review: Lucas Hamming zet Paradiso op zijn kop

Geschreven door op 13 december 2016 om 12:28
Lucas Hamming - Foto Eric de Redelijkheid (Flickr, license: CC BY-SA 2.0)

Zondag 11 december stond Lucas Hamming met zijn band, én een blazersensemble, én Remy van Kesteren, in een vrijwel uitverkochte grote zaal van Paradiso in Amsterdam en wij waren erbij!

Jongen met die mooie krullen

Je kent hem van De Beste Singer Songwriter, of van zijn 3FM-optredens, van een van zijn megahits of van zijn recentelijk uitgebrachte single Are You With Me, het themalied van Serious Request. Hoe dan ook, de kans is groot dat je al eens van de naam Lucas Hamming hebt gehoord. Mocht je nu denken ‘ach ja, die jongen met die mooie krullen’, dan heb je waarschijnlijk zijn beste concert van de afgelopen twee jaar gemist.

Bijzondere gasten

Naast Remy van Kesteren trad Lucas op met nóg een bijzondere gast, namelijk grote broer Emile, met wie hij samen Wonderwall zong. Het is flauw om te zeggen dat dit mijn favoriete nummer van de set was, want hij weet van songwriten. Kippenvel bij onder andere Bedroom Eyes en Don’t You Go, over zijn overleden tante. Hij speelde ruim twee uur het dak van de zaal, samen met zijn enorm talentvolle bandleden Thomas Veenstra, Stijn van Rijsbergen, Jelte de Vries en Kas Lambers gaven zij alle energie die ze in zich hadden.

PARADISO. BEST. FUCKING. SHOW. EVER. THANKS! ?: @hpvv

A photo posted by Lucas Hamming (@lucashamming) on

Biertje met ouders

Na Are You With Me kwamen de ballonnen uit het plafond zetten en tijdens Competing Contents dook Lucas letterlijk het publiek in om even een biertje te drinken met zijn ouders, terwijl de band doorspeelde. “Ik wil het ook eens van de andere kant zien.” En we geven hem groot gelijk, want kijken naar de jongens van de Ham-band is altijd een feestje. Gelukkig komt er een nieuw album, én een nieuwe tour aan. Wij kunnen niet wachten.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.