Katy Perry treedt op tijdens Super Bowl

Geschreven door op 10 oktober 2014 om 8:26
Katy Perry - Foto: Ali Shaker/VOA - Bron: Wikimedia Commons

Katy Perry zal volgend jaar een optreden verzorgen tijdens de rust van de Super Bowl. Dat meldt de Hollywood Reporter.

Eerder werd er nog gemeld dat er nog twee anderen in de race waren voor het felbegeerde optreden, namelijk Coldplay en Rihanna. Nu blijkt echter voor Katy Perry te zijn gekozen.

Katy Perry bij Super Bowl

Volgens BillBoard waren er verscheidene redenen om Katy Perry het optreden te laten verzorgen. Zo zouden haar recente hits meetellen, haar internationale bekendheid en het feit dat haar liedjes meer geschikt zijn voor families. Volgens Wall Street Journal wil de organisatie van het evenement dat de optredende artiest geld betaald voor de mogelijk om daar op te treden, maar Katy Perry heeft eerder laten weten dat nooit te zullen doen.

In het verleden hebben grote namen als Michael Jackson, Diana Ross en The Rolling Stones het Super Bowl-optreden voor hun rekening genomen. Dit maal vindt het Amerikaanse Football-evenement, waar altijd miljoenen mensen naar kijken, plaats op 1 februari 2015 in Glendale in de staat Arizona.

Katy Perry

Katy Perry, die normaal door het leven gaat als Katheryn Elizabeth Hudson, werd geboren in Santa Barbara op 25 oktober 1984 en is een Amerikaanse pop-zangeres, songwriter en actrice. Ze werd in de Verenigde Staten bekend toen ze daar onder haar officiële naam, Katy Hudson, in 2001 een gospelalbum uitbracht. Later nam ze de artiestennaam Katy Perry aan, om verwarring met de actrice Kate Hudson te voorkomen.

Katy Perry’s internationale doorbraak volgde in 2008, door het succes van het nummer I Kissed a Girl. Dit nummer stond op nummer 1 in meer dan twintig landen, waaronder de Verenigde Staten, ondanks dat de tekst in dat land aanleiding was voor een grote controverse. Met I Kissed a Girl brak Perry ook door in België en Nederland. Nadat het nummer werd benoemd tot Alarmschijf en 3FM Megahit, kwam het in de Nederlandse Top 40 op de eerste plaats terecht en bleef daar twee weken bovenaan.

Katy Perry’s meest succesvolle album is Nederland is ook haar meest recente, namelijk Prism.

Voor degene die het nummer nog niet kennen, beluister hier de hit waarmee ze internationaal doorbraak, I Kissed a Girl.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Katy Perry Nieuws · Nieuws