Bella Thorne deelt haar eigen verhaal over seksueel misbruik

Geschreven door op 10 januari 2018 om 14:55
Bella Thorne - Bron: Wikimedia Commons - Fotocredits: Mingle Media TV - (CC BY-SA 2.0)

Actrice en zangeres Bella Thorne onthulde zondag 7 januari een aantal traumatische details van jarenlang seksueel misbruik.

Bella Thorne slachtoffer seksueel misbruik

Afgelopen december reageerde de Famous in Love ster dat ook zij het slachtoffer is geweest van seksueel misbruik. Nadat Thorne een foto van haarzelf in een donker paars pak zonder shirt en bh postte op Twitter, werd ze overspoeld door reacties.

Zo schreef iemand: “@bellathorne Wat heeft Disney met dit meisje gedaan?! Ik denk dat ze misbruikt is.” Deze tweet leidde tot een reactie van Bella waarin ze bevestigde dat ze inderdaad misbruikt is.

Time’s Up

Sindsdien sloot Bella Thorne zich aan bij de Time’s Up beweging. Deze beweging staat voor solidariteit met alle mannen en vrouwen die hun ervaringen met seksueel misbruik publiekelijk gedeeld hebben. Na aanleiding van de Golden Globes, waar #MeToo een centraal onderwerp was, onthulde de 20-jarige actrice en zangeres haar verhaal via Twitter.

Zo schreef ze dat ze toen ze jonger was niet zo goed wist wat goed en slecht was. Dat ze geen idee had dat de persoon die in de nacht haar kamer binnen sloop een slecht persoon was.

Ook op Instagram deed ze haar verhaal.

“ Ik was fysiek- en seksueel misbruikt toen ik opgroeide, tot een jaar of veertien.. toen had ik eindelijk de moed om mijn deur ’s nachts op slot te doen en bij de deur te blijven zitten. De hele nacht lang. Wachtend op iemand die weer gebruik van mijn leven zou maken. Elke keer opnieuw wachtte ik tot het stopte en uiteindelijk gebeurde dat. Sommigen van ons hebben niet het geluk dat ze er levend vanaf komen. Alsjeblieft, sta vandaag op voor elke ziel die misbruikt is.”

Positieve reacties

Bella’s verhaal leverde een heleboel positieve reacties op van fans. Toch wees ze erop dat er mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt en geen groot platform hebben zoals zij. Worden zij ook gehoord?

 

Bronnen: Twitter, Instagram

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Bella Thorne Nieuws · Nieuws · Roddels