One Direction te koop! Eenmaal, andermaal.. verkocht!

Geschreven door op 31 maart 2015 om 12:43
One Direction - Fotocredits: Luisgavilan - (Flickr - CC BY-NC-ND 2.0)

De jongens van One Direction moeten zelf kunnen kiezen wat ze met hun carrière willen doen. Daarom zijn 1D-fans een inzamelingsactie gestart om de bandleden vrij te kopen.

Met de inzamelingsactie die de 1D-fans zijn begonnen, willen ze 81 miljoen euro ophalen om de bandleden vrij te kopen.

Lees ook: Wauw, Zayn Malik had eerder solo moeten gaan!
Lees ook: Wil Harry Styles One Direction ook verlaten?

 

GO FUND ME CAMPAGNE VAN KATIE

Toen One Direction afgelopen woensdag aankondigde dat Zayn Malik de boyband ging verlaten, waren alle fans totaal gebroken. Filmpje na filmpje werd online gezet met daarop huilende fans. Katie, een 16-jarige fan uit New York, overtrof alle andere fans door een ‘Go Fund Me campagne’ op te zetten om One Direction te kopen. Wanneer ze 81 miljoen euro bij elkaar heeft gesprokkeld, gaat ze contact opnemen met Modest Management door hen een mailtje te sturen of persoonlijk langs te gaan (daar is ze nog niet over uit). Vervolgens gaat ze de ‘buy-out’ clausule gebruiken die ze op de contracten van de jongens verwacht aan te treffen. Katie denkt dat ze de mannen hiermee geeft wat ze altijd al wilden, vrijheid. Als het allemaal niet lukt, dan gaat het geld gedoneerd worden aan goede doelen die de boyband ook steunt.

De gehele campagne is ondertussen al viral gegaan met de hashtack: #letsbuyonedirection. Zie hieronder wat twitterberichten:

 

DE CAMPAGNE IS EEN SUCCES

De fans, inclusief Katie, geloven dat Modes Management, waar de groep een contract heeft, de mannen niet goed behandeld. Als ze genoeg geld kan inzamelen, is ze van plan om de groep onder nieuw management te brengen. Katie heeft gezegd dat de campagne begon als een grapje. Nadat een fan over het idee begon te tweeten, kwamen er direct honderden donaties binnen. Toen werd Katie toch wel wat serieuzer rondom het hele idee. Even voor de duidelijk: haar bewondering voor One Direction is nooit een grap geweest. “De boyband zit vol leven en energie en zijn altijd positief. Ik heb hen nooit ontmoet, maar ze lijken zo zichzelf te zijn. Ze komen niet nep over. Daar komt nog eens bij dat het natuurlijk ook geweldige zangers zijn”, aldus Katie.

Dit is het filmpje dat wordt gebruikt in de campagne. Zeg nou zelf, door deze clip word je stiekem toch wel een beetje verliefd op de mannen.

YouTube player

GELD DONEREN OM ONE DIRECTION VRIJ TE KOPEN

Om even de wijze ouder te spelen: we raden je aan om geen geld te doneren. Je weet niet wat er echt mee gaat gebeuren en het is zonde van de zuur verdiende centen.

Inmiddels staat de teller al op €1,794 dollar. Wat vind jij van deze actie?

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · One Direction Nieuws