Linkin Park-frontman Chester Bennington pleegt zelfmoord

Geschreven door op 20 juli 2017 om 21:15
Chester Bennington (Linkin Park) - Foto: Gansb (Wikimedia)

Linkin Park-zanger Chester Bennington is overleden. Volgens het Amerikaanse medium ‘TMZ’ heeft de frontman zelfmoord gepleegd.

Linkin Park-frontman Chester Bennington overleden

Linkin Park-frontman Chester Bennington is overleden. Het Amerikaanse medium TMZ meldt dat het lichaam van de zanger op donderdag 20 juli is gevonden in een woning in Los Angeles. Bennington zou zichzelf hebben opgehangen.

Mede-bandlid Mike Shinoda bevestigt het overlijden van de zanger via Twitter:

Bennington worstelde in het verleden met verslavingen aan alcohol en drugs. In 2008 onthulde de zanger tegenover het Amerikaanse blad Kerrang dat hij op jonge leeftijd seksueel misbruikt werd. Het nieuws van zijn zelfmoord volgt slechts enkele maanden na de zelfmoord van Benningtons goede vriend Chris Cornell, die op 20 juli 53 jaar oud zou zijn geworden.

Linkin Park

In 1999 voegde Bennington zich bij nu-metalband Linkin Park, dat in 2000 haar debuutplaat Hybrid Theory’ uitbracht. Het album was het begin van een succesvolle carrière.

De band scoorde enkele enorme wereldwijde hits met tracks als ‘In The End’‘Breaking the Habit’‘Numb/Encore’ (met rapper Jay-Z) en ‘New Divide’. In mei verscheen de bands zevende studioalbum ‘One More Light’. Exact een maand voor het overlijden van Bennington stond Linkin Park nog op het podium van de Ziggo Dome met haar One More Light Tour, ter promotie van het album.


Bron: TMZ

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.