Tien Belgische metal acts die je écht eens gehoord moet hebben

Geschreven door op 18 september 2017 om 11:19
Evil Invaders (Belgische metal acts) - Fotocredits: S. Bollmand (Wikimedia Commons)

Metalheads opgelet! Artiestennieuws heeft naast het artikel met Nederlandse metalbands nu ook een lijst samengesteld met Belgische metalbands. 

Tien Belgische metal acts

Onlangs stelde Artiestennieuws een lijst samen met de tien Nederlandse metalbands die je écht eens gehoord moet hebben. Welke bands er aan bod kwamen kun je hier teruglezen. Nu is het tijd voor een lijst met tien Belgische metal acts (in willekeurige volgorde)!

Aborted

We trappen af met een van de strakste death metal bands uit België. Aborted heeft al voor verschillende metal-grootheden mogen openen. Zo hebben zij begin dit jaar zelfs het voorprogramma verzorgd voor Kreator.

YouTube player

Diablo Blvd

Een van de bands die stilletjes aan de weg timmert is Diablo Blvd. Het Antwerpse vijftal brengt eind deze week hun nieuwe album Zero Hour uit. Ben je benieuwd naar het nieuwe werk? Beluister dan hieronder een nummer van het album:

YouTube player

Saille

De melodic black metal band Saille is momenteel bezig met hun ‘Cemetery Haunts Tour’ als support act van het Duitse ‘The Vision Bleak’. Mocht je op vrijdagavond 29 september nog niets gepland hebben, dan is het zeker een aanrader om Saille eens aan het werk te zien in concertzaal Biebob. Om alvast in de stemming te komen:

YouTube player

Channel Zero

Channel Zero gaat al heel wat jaren mee en is inmiddels een begrip binnen de (Belgische) muziekwereld. Deze trash metal band uit de jaren ’90, doet eind dit jaar verschillende Belgische zalen aan voor een clubtour. De heren nemen twee bands mee die ook in deze lijst de Belgische metal-scène mogen vertegenwoordigen: King Hiss en Evil Invaders.

YouTube player

Evil Invaders

Afgelopen zomer stond Evil Invaders op de heilige gronden van Graspop Metal Meeting. Dit was voor de band al de derde keer dat zij hier hebben gespeeld. Na het tekenen van hun platencontract bij Napalm Records in 2013 zit het succes van deze Belgen in een stroomversnelling.

YouTube player

Amenra

Voor een mix tussen post-metal, doom metal en sludge metal ben je bij Amenra aan het juiste adres. Do I need to say more?!

YouTube player

King Hiss

De in 2011 opgerichte band King Hiss gaat, zoals eerder genoemd, mee op clubtour met Channel Zero. Ook hebben zij al drie edities van Graspop Metal Meeting menig metalhead tevreden mogen stellen met hun stoner sound. Benieuwd naar een stevige portie King Hiss? Check dan de onderstaande video:

YouTube player

Ancient Rites

Ancient Rites heeft sinds de oprichting heel wat ups en downs gekend. Na het overlijden van twee bandleden in 1990 besluit de band om toch verder te gaan. Er vinden door de jaren heen een aantal wisselingen in de bezetting plaats. Mede door de nieuwe invloeden laat Ancient Rites de corpse paint voor wat het is en richten zij zich met hun liedjes op heidense en mythologische onderwerpen. Het is alweer even geleden dat het laatste album ‘Laguz‘ (2015) werd uitgebracht.

YouTube player

Thurisaz

In 1997 is de band opgericht onder de naam Modilium en had toen nog een andere sound dan de hedendaagse mix van atmosferische black metal en death metal. In 2002 won Thurisaz de Belgian Metal Concour, wat heeft geleid tot het schrijven van het eerste studioalbum. Vijftien jaar en nog eens drie albums verder klinkt Thurisaz zo:

YouTube player

Enthroned

Voor de black metal liefhebbers is Enthroned één van de Belgische metal acts die je zeker gehoord moet hebben. Eind deze maand gaan de heren van Enthroned op tour met Belphegor. Heb je nog geen tickets? Wees er dan snel bij!

YouTube player

Mis je een band in deze lijst? Laat het ons weten in de comments!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aborted Nieuws · Artiesten · Festivals · Graspop Nieuws · Nieuws