11 van de beste vocal-only performances

Geschreven door op 21 april 2016 om 15:25
Katherine Ryan, Cody Ko en Noel Miller Snelle, Russel Kane, Moddi, DÉMIRA, Protest The Hero, Louise Lemón, vocals, Russell Howard, comedy - Comedy/Cabaret microfoon - Fotocredits: Ed Schipul Bron: Flickr (CC BY-SA 2.0)

Zonder muziek klinkt je favoriete nummer toch anders dan met al die gitaren en drums. Dankzij Rock Band, Guitar Hero is het mogelijk om de muziek onder een nummer weg te halen zodat alleen de stem overblijft. In het Engels staat stem voor alleen de zang, a capella, van een track. Er zijn zat tracks op Youtube te vinden waarvan alleen de zang te horen is. Wat er dan over blijft is een intieme, maar geweldige performance. Wij hebben 11 van deze vocal-only songs voor je op een rijtje gezet.

1. Gimme Shelter – The Rolling Stones

Gimme Shelter werd door Mick Jagger en Afro-Amerikaanse zangeres Merry Clayton gezongen. De track staat op het album Let It Bleed uit 1969.

2. Smells Like Teen Spirit – Nirvana

Het bekendste nummer van Nirvana van de cd Nevermind uit 1991. Dit album en de hit betekenden de doorbraak voor de band.

3. I Heard It Through The Grapevine – Marvin Gaye

Misschien wel de best vocalist of all time? Deze song staat op het album In The Groove uit 1968 en is een soul klassieker.

4. Oh! Darling – The Beatles

Sir McCartney zei ooit het volgende over deze track: “Toen we dit nummer aan het opnemen waren, kwam ik iedere week eerder naar de studio om het in m’n eentje te zingen. Ik wilde dat het klonk alsof ik de hele week op het podium had gestaan.”

5. Beat It – Michael Jackson

“Beat it, beat it, no one wants to be defeated.” Deze track stond op zijn album Thriller uit 1983 en hiermee won Michael twee Grammy’s.

6. Under Pressure – Queen & David Bowie

Under Pressure verscheen op het album Hot Space uit 1981. Bowie komt oorspronkelijk de studio in om een ander nummer op te nemen met Queen. Under Pressure ontstond tijdens een jamsessie tijdens de twee.

7. Should I Stay or Should I Go – The Clash

In 1982 bracht The Clash het album Combat Rock uit waar dit nummer opstond. De Spaanse backing vocals waren een spontaan idee van de achtergrondzangers Joe Strummer en Joe Ely. De tape operator Eddie Garcia belde zijn moeder die uit Ecuador kwam om de lyrics te vertellen. De achtergrondzang is dus Ecuadoraans Spaans.

8. Wouldn’t It Be Nice – The Beach Boys

Wouldn’t It Be Nice is de opening song van het album Pet Sounds uit 1966. De track is gecomponeerd en geproduceerd door Brian Wilson en geschreven door Tony Asher.

9. Heart of Glass – Blondie

Heart of Glass is van het album Parellel Lines uit 1979 en werd geschreven door Debbie Harry en Chris Stein.

10. The Sensual World – Kate Bush

Naar het gelijknamige album van de singer-songwriter uit 1989. De track werd als debuutsingle uitgebracht en voor het album ontving ze een Grammy.

11. Live Forever – Oasis

Zonder Noel Gallagher’s gitaarkunsten op de achtergrond, hoor je hoeveel natuurlijk talent Liam eigenlijk had. Live Forever stond op het album Definitely Maybe uit 1994 en werd geschreven door Noel Gallagher.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes