Pinkpop komt mogelijk met vierde dag in 2019

Geschreven door op 13 december 2018 om 17:08
Pinkpop terrein - Foto Maurice van Bruggen (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

De vijftigste editie van Pinkpop krijgt mogelijk een extra dag. De gemeente Landgraaf wil het festival een vergunning geven voor een vierde festivaldag.

Mogelijk vierde dag Pinkpop

Pinkpop 2019 gaat mogelijk een dag langer duren! De gemeente Landgraaf wil het festival een vergunning geven voor een vierde festivaldag. Het Limburgse festival zou in 2019 dan vier dagen duren, in plaats van drie dagen. Ook mag de eindtijd van één van de dagen verlengd worden.

Op de website overheid.nl staat: “Het voornemen bestaat om een omgevingsvergunning te verlenen voor het éénmalig uitbreiden van Pinkpop met één dag en het verlengen van de eindtijd van één dag.

Geruchten

Eerder gingen er al geruchten rond over een vierde dag voor het Limburgse festival. Zo vertelde festivaldirecteur Jan Smeets bij 3voor12 dat Pinkpop 2018 al overladen was met headliners. Toen er gevraagd werd of er een vierde dag bij moest, zei Smeets volmondig ja: “Dat is ook de reden dat er jaren geleden bij Rock Werchter ook een vierde dag is gekomen. Als ik geen échte goede headliners kan krijgen, dan wil ik het gewoon niet doen.

Bij zender L1 maakte de organisator bekend dat dit “het beste programma ever” wordtDit zou dus betekenen dat er naast de grote namen die al aangekondigd zijn, nog meer grote artiesten het podium zullen betreden. Bij radiozender Veronica vertelde Jan tegen Giel Beleen dat de maandag een hele sterke dag wordt. Wanneer de radio dj vraagt of er een act komt die vergelijkbaar is met Fleetwood Mac, vertelt de organisator: “Ik denk groter. Groter dan Fleetwood Mac.” Met twee grote namen op de laatste dag van het jaarlijkse festival, zou dit de dag kunnen zijn die langer door kan gaan.

Pinkpop 2019

De vijftigste editie van Pinkpop vindt vooralsnog plaats van zaterdag 8 tot en met maandag 10 juni 2019. Naast Fleetwood Mac zijn ook Mumford & Sons, George Ezra, Tenacious D en Mt. Atlas aangekondigd. Later worden er meer grote namen bekendgemaakt.

 

Bron: overheid.nl, 3voor12, L1, Veronica, Festileaks

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Fun Content · Nieuws · Pinkpop Nieuws