Live Report: Cannibal Corpse zorgt voor geslaagde avond in Eindhoven

Geschreven door op 15 maart 2018 om 15:24
Cannibal Corpse Live @ Santana Hall - 21/02/2010 - São Paulo, Brasil. Author: Alexandre Cardoso (Wikimedia, CC BY 2.0)

Op zondag 11 maart bracht de Amerikaanse metalband Cannibal Corpse een bezoek aan Dynamo in Eindhoven. Artiestennieuws was erbij en doet verslag! 

Cannibal Corpse in Dynamo

Voor wie er in 2013 ontzettend genoten heeft van de combinatie Cannibal Corpse en The Black Dahlia Murder op één avond, is er geen twijfel geweest om vanavond weer aanwezig te zijn. Deze death metal giganten slaan opnieuw de handen ineen en reizen af naar Eindhoven voor een brute avond!

In Arkadia warmt zaal op 

De twee bands worden vanavond vergezeld door het uit Frankrijk afkomstige In Arkadia. De sound van deze heren doet direct denken aan bands als Upon a Burning Body. Het is nog niet erg druk in de zaal wanneer de band zijn entree maakt, maar de muziek van deze heren valt wel in de smaak.

De band heeft een aangenaam geluid om naar te luisteren en biedt een prima warming up voor wat nog gaat komen vanavond. Echter komt direct de vraag in je op waarom er twee zangers zijn in deze band. Dat is geen vreemde keuze wanneer beide zangers een ander geluid bieden, maar in dit geval verzorgen allebei de heren de harsh vocals en is er weinig wat hen van elkaar onderscheidt. Op verzoek van het publiek worden er aan het eind van hun set nog wat drumstokken de zaal in gegooid en hierna verlaten zij het podium.

The Black Dahlia Murder

Dan is het de beurt aan The Black Dahlia Murder. De heren staan er om bekend om er heftige shows op na te houden. Als bezoeker heb je tijdens het optreden de volgende keuze: je volledig in de circle pit storten (en herhaaldelijk crowdsurfen en stagediven), óf maken dat je wegkomt en de show vanaf een rustige hoek aanschouwen (indien mogelijk).

De bandleden betreden één voor één het podium, maar wanneer frontman Trevor Strnad opkomt wordt het publiek pas echt enthousiast. Denk je aan Strnad, dan denk je aan zijn kenmerkende armbewegingen gedurende de show. George ‘’Corpsegrinder’’ Fisher (Cannibal Corpse) maakte hier nog een grap over de laatste keer dat zij samen op de planken stonden. Dit mag uiteraard vanavond ook niet ontbreken, eveneens als zijn persoonlijke aandacht voor het publiek.

The Black Dahlia Murder. Author: Markus Felix

The Black Dahlia Murder – Fotocredits: Markus Felix (Wikimedia Commons)

Enthousiaste fans

De enthousiaste fans worden er onmiddellijk uit gepikt door Strnad en dit contact geeft een persoonlijke twist aan het harde en strakke optreden. In totaal passeren twaalf liedjes de revue, met onder anderen Widowmaker, What a Horrible Night to Have a Curse, Nightbringers en Everything Went Black. Je kunt wel stellen dat de heren deze nummers stuk voor stuk enthousiast en super strak over weten te brengen. Zodoende is het dan ook oprecht jammer wanneer er een einde komt aan deze show.

Cannibal Corpse

De avond wordt afgesloten door de band waar iedereen op heeft gewacht: Cannibal Corpse. De aankleding van het podium bevat slechts een gepersonaliseerd doek achter het drumstel, maar meer dan dit hebben deze death metal helden dan ook niet nodig.

De band trapt af met een van hun nieuwe nummers Code of the Slashers. Waar het bij The Black Dahlia Murder nog verrassend rustig bleef, komen nu direct de circle pits op gang. Deze song wordt opgevolgd door eveneens een nieuw nummer, Only One Will Die. Een ding is zeker: de nieuwe liedjes passen prima binnen het repertoire en zijn overduidelijk echte Cannibal Corpse nummers.

Cannibal Corpse Live @ Santana Hall - 21/02/2010 - São Paulo, Brasil. Author: Alexandre Cardoso

Cannibal Corpse – Fotocredits: Alexandre Cardoso (Wikimedia Commons)

Technische problemen

Na enkele nummers ontstaan er kort wat technische problemen, maar dit mag de pret niet drukken. Het is het perfecte moment om een kort en droog praatje te houden tegen de bezoekers, waarna de heren snel weer verder gaan met doen waar zij goed in zijn: harde muziek maken. De setlist van vanavond bestaat uit perfect afgewisselde nummers, van maar liefst twaalf verschillende albums. Het nieuwe album is het beste vertegenwoordigd want van de zeventien nummers zijn er vijf afkomstig van deze cd.

Geslaagd einde vol klassiekers

Klassiekers als A Skull Full of Maggots, I Cum Blood, Make Them Suffer en Stripped, Raped and Strangled mogen vanavond niet ontbreken. Bij dit laatst genoemde nummer wordt Corpsegrinder vergezeld door Trevor Strnad. Er komt een massabeweging aan crowdsurfers op gang en de beide zangers helpen de fans het podium op zodat zij kunnen stagediven. Hammer Smashed Face is hierna alweer het laatste nummer voor deze zeer geslaagde avond. Cannibal Corpse stelt nooit teleur!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.