Kende je deze 10 Nederlandse metalbands al?

Geschreven door op 4 september 2017 om 14:44
Epica - Foto: S. Bollmann - (Wikimedia Commons)

Bij Nederlandse artiesten wordt wellicht al snel aan de vertegenwoordigers van het volkslied gedacht, maar niets is minder waar. Binnen de metalscène heeft Nederland muzikaal gezien ontzettend veel te bieden.

Tien Nederlandse metalbands

Dit zijn, in willekeurige volgorde, de tien bands van eigen bodem die je als metalhead zeker eens gehoord moet hebben.

1. Carach Angren

Deze omstreden Limburgse black metal band kwam het afgelopen jaar in het nieuws omdat de ChristenUnie de show van deze heren op kerstavond wilde verbieden. Desondanks is Carach Angren een graag geziene liveband.

Ook buiten de Nederlandse grenzen doet de band het goed. Dit najaar is Carach Angren zelfs de support act van niemand minder dan Children of Bodom.

2. Epica

Wie aan een Nederlandse metalbands denkt, denkt aan Epica. Deze female fronted groep is in 2002 opgericht, en is inmiddels uitgegroeid tot één van Nederland’s grootste bands. In oktober 2017 reist Epica met ‘The Dutch Principle Tour‘ langs verschillende Nederlandse poppodia.

3. After Forever

After Forever mag niet ontbreken in deze lijst. De band stopte in 2009.  Zangeres Floor Jansen zingt sinds 2013 in Nightwish.

YouTube player

4. The Charm The Fury

Deze metalcore-formatie bestaat pas sinds 2010 en is de afgelopen paar jaar steeds meer uitgegroeid tot een succesvolle band. Het nieuwe album The Sick, Dumb & Happy werd goed ontvangen door pers en publiek. Onlangs hebben de bandleden van The Charm the Fury een platencontract bij Nuclear Blast binnengesleept. Daarnaast verwelkomen de Europese festivals deze Amsterdammers met open armen. Ook verzorgde de band het voorprogramma voor o.a. Slayer.

5. Dodecahedron

Een wat minder bekende band is Dodecahedron. Dodeca.. wat? Ga nog maar eens flink oefenen op deze bandnaam! Wellicht onder het genot van één van hun nummers: Leuk feitje: de zanger werkt als docent op een middelbare school.

YouTube player

6. Delain

Delain behoeft geen introductie meer. Voor de liefhebbers is er dit najaar de kans om ze in een bijzondere live setting te kunnen zien. Namelijk samen met Marco Hietala van Nightwish! De Nederlandse show is helaas al uitverkocht, maar voor wie dit niet wil missen zijn er nog tickets verkrijgbaar voor andere optredens.

7. Asphyx

Wil je genieten van wat old school death metal? Dan zit je met Asphyx sowieso goed:

YouTube player

8. Vandenberg

Onder leiding van Adje Vandenberg brak Vandenberg in de jaren ‘80 internationaal door met het nummer Burning Heart. Vandenberg’s Moonkings gaat aankomend najaar weer op tournee! De Nederlandse hardrockband trekt vanaf november langs verschillende poppodia:

YouTube player

9. Facelifter

Facelifter is ontstaan aan de Metal Factory, jawel.. een heuse metal-opleiding, en timmert sindsdien aan de weg.

10. God Dethroned

Last but not least.. We sluiten de ’10 Nederlandse metalbands lijst’ af met een stevige portie death metal van God Dethroned.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.