Belle Perez is terug met nieuw materiaal

Geschreven door op 17 januari 2016 om 12:40

Belgisch trots Belle Perez is terug met een nieuwe single plus nieuw album! Op Agua y fuego horen we als vanouds haar herkenbare Latin klanken!

Belle Perez is terug!

Belle Perez is terug! De Belgische zangeres bracht onlangs haar nieuwe single Agua y fuego uit, wat de voorloper is van het gelijknamige nieuwe album wat in februari verschijnt. Vorige zomer verscheen de single Castigame wat Belle opnam met de Spaanse superster Bustamante. Het was hiermee meteen haar introductie naar het Spaanse publiek. Platenmaatschappij Universal Music stelde de zangeres voor aan top producer Jacobo Calderon en dat bleek een schot in de roos.

Het heeft een spetterend latin album opgeleverd bestaande uit een mix van swingende liedjes maar ook mooie Spaanstalige nummers die Belle nog kent uit haar jeugd. Naast het album zal de zangeres deelnemen aan het tweede seizoen van het Belgische tv programma “Liefde voor Muziek” op VTM. Op privé gebied staat haar een huwelijk met haar vriend (de uit Nederland afkomstige Wouter van de Horst) te wachten.

Belle Perez al 16 jaar aan de top

Als artiest staat Belle Perez inmiddels al zo’n 16 jaar aan de top, vooral in thuisland België waar ze enorm veel platen verkocht. In het begin van haar carrière legde de zangeres voornamelijk de focus op Engelstalig materiaal, maar maakte uiteindelijk een succesvolle overstap naar Spaanstalige songs. In Nederland brak de zangeres in 2005 definitief door met de single Que viva la vida (Chiquitan).

Hierna scoorde ze nog hits met nummers als Dime, El Mundo Bailando, Amor Latino en Djolei Djolei. Succesvolle tournee’s brachten de zangeres naar verschillende zalen in België en Nederland en het lijkt dan ook niet onwaarschijnlijk dat Belle daar in de toekomst weer opnieuw een bezoekje zal brengen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.