De 10 best verkochte albums van 2015

Geschreven door op 18 april 2016 om 12:32

Dit weekend maakte de IFPI (een non-profit organisatie die wereldwijd de muziekindustrie vertegenwoordigt) hun jaarverslag van 2015 bekend. Hierin stonden onder andere de 10 best verkochte albums van 2015. Staat jouw favoriete album in het lijstje? 

10. The Weeknd – Beauty Behind The Madness

Op 28 augustus bracht The Weeknd zijn tweede studioalbum uit: Beauty Behind The Madness. Op het album waren onder andere gastoptredens van Ed Sheeran en Lana Del Rey te horen. Van het album werden wereldwijd meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht en daarmee belandde The Weeknd op de 10e plek in het lijstje.

9. Meghan Trainor – Title

Meghan Trainor haalt The Weeknd in met 1,8 miljoen verkochte exemplaren van haar debuutalbum Title.  Op het album staat onder andere Meghan’s grote hit: All About That Bass.

8. Coldplay – A Head Full Of Dreams

A Head Full Of Dreams is het zevende en laatste album van Coldplay. Het album werd meer dan 1,9 miljoen keer verkocht. Het album kwam in december uit, wat goed laat zien wat een succes dit album was. Coldplay is dit jaar nog twee keer in Nederland. Op 23 en 24 juni staan ze in een uitverkochte Amsterdam Arena.

7. Various Artists – Fifty Shades Of Grey

Dat de film een succes was is waarschijnlijk niemand ontgaan. Maar dat het album maar liefst 2,2 miljoen keer verkocht werd is toch wel verbazingwekkend. Op het album stonden nummers van Ellie Goulding, The Weeknd en Sia.

6. One Direction – Made In The A.M

In 2015 bracht One Direction hun eerste album uit zonder Zayn, die inmiddels al een succesvolle solo carrière aan het opbouwen is. Made In The A.M is het vijfde album van One Direction en werd wereldwijd 2,4 miljoen keer verkocht. Voorlopig zullen de 1D fans het nog even met dit album moeten doen, want de jongens hebben een break genomen.

5. Sam Smith – In The Lonely Hour

Ook Sam Smith was iemand waar we in 2015 niet omheen konden. Nadat hij door de BBC benoemd werd tot ‘Sound of 2014’ raakte zijn carrière in een stroomversnelling. Zijn debuutalbum In The Lonely Hour werd in 2015 2,6 miljoen keer verkocht.

4. Justin Bieber – Purpose

Het kan niet anders dan dat ook Justin Bieber in dit lijstje voorkomt. In 2015 bracht hij zijn vierde album Purpose uit. Dit bezorgde hem na alle negatieve media aandacht, een hoop nieuwe fans. Dankzij zijn grote hits Sorry en Love Yourself werd dit album meer dan 3,1 miljoen keer verkocht.

3. Taylor Swift – 1989

1989 van Taylor Swift kwam al in 2014 uit, maar omdat het album in 2015 alsnog 3,5 miljoen keer verkocht werd staat deze alsnog in het lijstje. Fans van Taylor moesten het album sowieso aanschaffen, want 1989 is nooit op Spotify verschenen. Hiermee staat het album wel mooi in de top 3.

2. Ed Sheeran – X

Niet alleen het album van Taylor kwam al in 2014 uit. Het album van Ed Sheeran, een goede vriend van Taylor verscheen zelfs nog een paar maanden eerder. X is het tweede studioalbum van Ed en werd ook 3,5 miljoen keer verkocht.

1. Adele – 25

Kon jij al raden welk album op nummer 1 zou staan? Dat is de langverwachte nieuwe cd van Adele, 25. Na een lange stilte kwam Adele terug met haar single Hello, dat zal niemand ontgaan zijn. Ook het album van Adele is niet op Spotify te vinden. Dankzij haar grote succes is het wel het meest verkochte album van 2015 geworden.


Wil jij het volledige jaarverslag lezen en ontdekken wat de top 10 best verkochte singles zijn van 2015? Klik dan hier.

 

Bron: IFPI

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Behind The Music · Fun Content · Lijstjes