Sly and Robbie voor een concert naar Zwolle

Geschreven door op 17 mei 2016 om 11:38

Sly and Robbie komen weer naar Nederland! Samen met trompettist Nils Petter Molvaer staan ze in november in Hedon Zwolle.

Sly and Robbie concert

Het duo Sly and Robbie komt voor een concert naar Nederland! Op donderdag 3 november treden ze samen met jazz pionier Nils Petter Molvaer op in Hedon te Zwolle.

Sly and Robbie tickets

Kaartjes voor het concert zijn reeds beschikbaar. Deze zijn onder andere te vinden op de site van Hedon.

Sly & Robbie

De Jamaicaanse drummer Sly Dunbar en bassist Robbie Shakespeare zijn in 1970 begonnen met de samenwerking. De twee hebben in hun beginjaren reggaemuziek gemaakt maar laten hun diversiteit zien door steeds weer een andere sound te maken.

Zo hebben de innovatieve muzikanten niet alleen een grote invloed op reggae maar ook op dancehall en muziek in het algemeen. In de afgelopen 36 jaar hebben Dunbar en Shakespeare wel rond de 50.000 liedjes gespeeld of geproduceerd. Het tweetal heeft in 2015 dan ook een Musgrave Medal gekregen voor hun grote contributie aan de muziekwereld.

Nils Petter Molvaer

Molvaer is een Noorse jazzcomponist en -trompettist. De Noor heeft in 1997 zijn veelgeprezen debuutalbum ‘Khmer’ uitgebracht. Nils wordt gezien als een pionier van future jazz, wat een mix is van jazz ene elektronisch muziek.

In 2015 heeft de jazztrompettist met Sly & Robbie ook opgetreden in Nederland bij Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer. Mocht je dat hebben gemist, is dit je tweede kans om de muzikanten te zien!

 

Bron: Hedon

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.