Venue Special: Ziggo Dome

Geschreven door op 3 december 2014 om 10:30

In juni van het jaar 2012 opende de Ziggo Dome haar deuren in Amsterdam Zuid-Oost. Sindsdien is het een hoogwaardige, multi-inzetbare locatie voor zowel nationale als internationale artiesten, met een grote zaal die speciaal ontworpen is voor versterkte muziek. 

Ziggo Dome

De Ziggo Dome, waarvan de oorspronkelijk naam Music Dome was voordat Ziggo als naamdragende sponsor werd aangewezen, staat direct naast de Amsterdam Arena. Met een verduisterende, grote zaal, waar plaats is voor ongeveer 17.000 bezoekers, vindt de 02 Arena in London qua grootte haar gelijke in de Amsterdamse concertzaal. Op de vloer is plaats voor 6300 bezoekers, de overige plekken bevinden zich op de twee ringen met tribunes.

Van de stoelen tot aan het plafond is de concertzaal akoestisch ingericht. Bij het verticale gedeelte van de tribune zitten openingen van 20 centimeter bij iedere rij, waar akoestische panelen tegenaan zijn geplaatst. Ook de muren en het plafond zijn voorzien van akoestisch materiaal dat het geluid absorbeert. Naast de grote zaal is ook een kleinere concertzaal onderdeel van de Ziggo Dome. Daarin is plaats voor ongeveer 800 bezoekers.

De eerste Nederlandse artiest die in de Ziggo Dome optrad was Marco Borsato op 24 juni 2012. Roel van Velzen trad al wel op dezelfde locatie op, na de plaatsing van de eerste paal op 16 april 2010, toen de bouw net was begonnen.  Twee dagen na Marco Borsato´s openingsconcert trad  de Amerikaanse rockband Pearl Jam als eerste buitenlandse artiest in de Ziggo Dome op.

Agenda Ziggo Dome

Sinds de opening in 2012 is de Ziggo Dome meerdere malen gevuld door internationaal bekende artiesten en acts. Zo stonden onder meer Pharrell Williams en Lady Gaga afgelopen maand (september 2014) nog in de concertzaal. In de resterende maanden van het jaar brengen onder meer Armin van Buuren (Armin Only, 5 en 6 december), Linkin Park (7 november) en Ed Sheeran (3 november) een bezoek aan de Amsterdamse locatie.

Agenda Ziggo Dome

 

Architectuur Ziggo Dome

Hoewel de naam ‘Dome’ verwijst naar een koepel, heeft de Ziggo Dome, ontworpen door Benthem Crouwel Architekten, geen ronde vormen. Het gebouw heeft de vorm van een vierkant blok, met een grootte van 90 bij 90 meter en een hoogte van 30 meter. Aan de zwarte buitenkant is de Ziggo Dome volledig bekleed met in totaal 840.000 led-lampjes, waar videobeelden op getoond kunnen worden.

Ziggo Dome buitenkant

Voor meer informatie kunt u altijd de website van de Ziggo Dome bezoeken.

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws