Kanye West en Kim Kardashian doneren half miljoen na bosbranden

Geschreven door op 21 november 2018 om 16:06
Kanye West - Foto: David Shankbone - Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Kanye West en zijn vrouw Kim Kardashian doneren een half miljoen dollar aan de brandweermannen die de bosbranden in Californië proberen te blussen. 

Bosbranden Californië

Ye en Kim doneren na verluidt een half miljoen dollar na de bosbranden in de staat Californië. Dit geld is bedoeld om de brandweermannen te ondersteunen bij het blussen van de brand. De rapper en reality-ster raakten zelf bijna hun huis kwijt door de vlammenzee. Door zelf een brandweerteam in dienst te nemen bleef hun huis en dat van hun naaste buren bespaard.

Dankzij zijn eigen schoenenlijn bij het merk Adidas kon West snel aan geld komen om te doneren. De zus van Kim, Khloe Kardashian, riep daarnaast haar volgers op om boodschappen te doneren aan de brandweermannen.

Sterren geëvacueerd

In het getroffen gebied wonen veel Amerikaanse sterren. Naast de Kardashians zijn vele andere artiesten betrokken bij de brand. Robin Thicke vertelt op Instagram dat zijn huis compleet in de vlammen is opgegaan. Onder andere Lady Gaga, Miley CyrusIggy Azalea en Will Smith moesten evacueren. Ook Cher laat weten bang te zijn op Twitter:


Camp Fire

De brand, die de naam ‘Camp Fire’ heeft gekregen, is de dodelijkste bosbrand in de geschiedenis van Californië. Ruim 61.000 hectare grond is verbrand. Er zijn momenteel nog zo’n 993 mensen vermist. De komende dagen wordt er slechter weer verwacht, wat de zoektocht naar mogelijke slachtoffers nog moeilijker maakt.

 

Bron: Nu.nl, AD.nl, Instagram, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.