Bestelbus rijdt in op Pinkpopgangers: dode en zwaargewonden

Geschreven door op 18 juni 2018 om 8:19
Pinkpop terrein - Foto Maurice van Bruggen (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Een bestelbus is maandagochtend vroeg ingereden op vier Pinkpopgangers, nabij de ingang van Camping B. Daarbij zijn meerdere slachtoffers gevallen, waaronder een dodelijk slachtoffer.

UPDATE: De bestuurder van de bestelbus is aangehouden, zo meldt de Limburgse politie.Om 12:00 uur vindt er een persconferentie plaats in het gemeentehuis van Landgraaf, waar de burgemeester van Landgraaf samen met de organisatie van het festival, de politie en het Openbaar Ministerie meer toelichting zal geven.

Bestelbus rijdt in op Pinkpopgangers

Verschrikkelijk nieuws vlak na afloop van Pinkpop. Op maandagochtend 4:00 uur is een witte bestelbus ingereden op vier Pinkpopgangers. Hierbij zijn drie zwaargewonde slachtoffers gevallen, waaronder een dode. De bestuurder van het busje is doorgereden. Het is momenteel niet bekend of er opzet in het spel is.

De organisatie van het festival laat via social media weten diep geschokt te zijn:

Onderzoek

De politie is momenteel op zoek naar het busje, mogelijk een witte FIat Doblo met een kenteken dat de cijfers ‘257’ bevat. Pinkpop laat op Twitter tevens weten dat de gemeente Landgraaf een noodnummer heeft ingesteld voor mensen die vragen hebben over de situatie. Bezoekers van Camping B wordt gevraagd om het terrein via een andere uitgang te verlaten.

Bron: Twitter @Pinkpopfest

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · Pinkpop Nieuws