Miniserie over Lucia de B. in Hollywood

Geschreven door op 13 december 2015 om 21:59
Verpleegster - Fotograaf Rebecca20162393 - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0) - lucia de b.

De maker van Friends, CSI en Criminal Minds gaat van de Nederlandse thriller Lucia de B. een miniserie maken. Heb jij de Nederlandse film gezien?

Remake in Hollywood

De maker van Friends, CSI en Criminal Minds gaat een Amerikaanse remake maken van de Nederlandse thriller Lucia de B. Het Amerikaanse productiebedrijf Stun Originals zal van de film een miniserie produceren. De opnames vinden naar verwachting eind 2016 plaats. De regisseuse van de Nederlandse film, Paula van der Oest, gaat zich ook ontfermen over de miniserie. Het wordt daarmee de eerste Engelstalige productie die ze regisseert.

Lucia de B.

De film, waarin o.a. Ariana Schluter, Sallie Harmsen en Barry Atsma spelen, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De Haagse verpleegkundige Lucia de B. zat jarenlang vast voor moorden die ze niet had gepleegd. Ze werd in de media weggezet als de ‘Engel des Doods’. In juni 2004 veroordeelde het gerechtshof in Den Haag haar in hoger beroep voor zeven moorden en drie pogingen tot moord tot levenslang én tbs. Nadat de zaak was heropend in 2008 kwam de rechter tot de conclusie dat de veroordeling een justitiële dwaling was. Lucia de Berk werd vrijgesproken in 2010 en had dus al die jaren onterecht vast gezeten.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Televisie