Hitkanon Merol wil geen ‘mediameisje’ worden

Geschreven door op 24 april 2019 om 11:11
Merol, cropped- Fotocredits: Jeremy Houweling

Merol, bekend van de megahit ‘Lekker met de meiden’, waakt ervoor geen mediameisje te worden. Dat laat de zangeres weten in een interview met VIVA. 

Merol waakt voor media-aandacht

In een interview met het blad VIVA vertelt Merol meer over haar carrière in de muziek, die de afgelopen maanden een enorme groei heeft doorgemaakt. De 28-jarige artieste verkreeg nationale bekendheid met de track ‘Lekker met de meiden’. Inmiddels ontvangt Merel Baldé, de echte naam van de zangeres, regelmatig opdrachten en aanbiedingen: “Ik moet ervoor waken dat ik geen mediameisje word”, aldus Merel. “Omdat ik op dit moment booming ben, wil iedereen iets van me. Tv-programma’s willen me als gast, uitgeverijen willen een boek met me uitbrengen, filmproducenten willen een film maken.”

Mysterieus

Later in het gesprek met het tijdschrift vertelt de Amsterdamse dat zij zich vereerd voelt door de aandacht die ze krijgt, maar dat ze niet op alles in wil gaan: “Het is goed om ergens mysterieus te blijven. Je wilt geen overkill creëren. Ik krijg al overkill van mezelf: god, daar heb je die meid weer met haar grappige liedjes.” Door de recentelijke sprongen die Baldé in haar muziekcarrière heeft gemaakt, is succes nog niet ‘gewoon’ geworden: “Ik val van de ene verbazing in de andere. Fijn, want ik wil niet dat ik succes normaal ga vinden of onverschillig word.”

Merel Baldé

In juli 2018 komt Merol de hitlijsten binnen met de track ‘Lekker met de meiden’. Daarna vervolgde de singer-songwriter haar succes met de nummers ‘Kerst met de fam’ en ‘Hou je bek en bef me’. Inmiddels heeft de artieste een grote fanbase achter zich staan en stond ze drie keer in een uitverkochte Paradiso. In oktober 2019 start de naar eigen zeggen ‘per-ongeluk-feminist’ een concertreeks, waarmee ze naar onder andere Doornroosje, Effenaar en Rotown reist. Artiesten Nieuws ging in januari 2019 in gesprek met Baldé, lees het interview hier!

Beluister haar grootste hit hier:

 

Bronnen: VIVA, Trouw, Broadly Vice

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Merol Nieuws · Nieuws · Roddels